Не изхвърляйте сухия козунак, превърнете го в невероятна карамелова торта
Автор: Екип Sofia24.bg 15:45 / 22.04.2025Коментари ()3277
©
Росица Маринова
Великден отмина, а вкъщи остана доста козунак. Не бързайте да го изхвърляте, защото можете да сътворите чудеса с него.

"Фокус" ви предлага една невероятно добра рецепта, в която главният герой е именно изсъхналия ви козунак.

Необходими продукти:

козунак - 1 средно голям, сух

прясно мляко - 1 литър

яйца - 5 - 6 броя

ванилия - 2 пакетчета

захар - 1 и 1/2 ч.ч. + 100 г за карамел

Начин на приготвяне:

Карамелизирайте 100 г захар и ги сипете карамела на дъното на йенска тава. Наредете отгоре филии козунак с дебелина около 1 см - до средата на височината на тавичката.

Разбийте с миксер яйцата със захарта и млякото и сипете смества върху козунака. Оставете така да престои 15 минути, за да може козунакът да попие течността.

Сложете да се изпече в друга тава на водна баня в предварително загряна фурната на около 160 градуса.

Готовият козуначен сладкиш с крем карамел се охлажда добре и се обръща в подходящ поднос.

източник: gotvach.bg


Още по темата: общо новини по темата: 235
08.05.2025 »
02.05.2025 »
27.04.2025 »
26.04.2025 »
25.04.2025 »
25.04.2025 »
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница

Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/2529273.html
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.