ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Аграрни организации подписаха важен меморандум
Автор: Екип Sofia24.bg 16:01 / 21.05.2023Коментари (0)167
© Български фермерски съюз
Председателят на Български фермерски съюз Георги Стоянов подписа меморандум за сътрудничество с Българската асоциация на собствениците на земеделски земи Стайко Стайков. Тази информация разпространиха до медиите от Българския фермерски съюз.

"Партньорството ни е дългогодишно. Сега решихме да пристъпим и към подписването на официален документ. Вижданията на членовете ни за развитието на земеделието са сходни. Предизвикателствата пред тях също", съобщи Георги Стоянов. Той посочи, че единствената национално представителна организация, която обединява всички в агросектора стартира партньорство и с частна компания, която е официален представител на селскостопанска техника. Причината - за да могат членовете на съюза да имат още по-широк достъп до всичко, което е необходимо за развитието на производството им.

Български фермерски съюз отчита още един успех. В момента тече обществено обсъждане по проекта на Наредбата, която да допълни вече съществуващата за условията и реда за прилагане на интервенциите под формата на директни плащания, включени в Стратегическия план. Организацията първа съобщи на Министерството на земеделието, че трябва да се удължи срокът за Кампания 2023 без да се търпят санкции. Въпросът беше повдигнат по време на Втората национална информационна кампания "Възможности на подкрепа за земеделските стопани".

"Своевременно го поставихме във ведомството и се радваме, че от там се реагира адекватно. Следваме първоначално поставената ни цел - да се утвърдим не само като обединител на сектора, а и като коректив на ангажираните в него", каза Стоянов. Той коментира, че за съжаление всяка година ставаме свидетели на различни ситуации, в които трети лица или т. нар. консултанти желаят да се възползват от работещите в аграрния сектор. Български фермерски съюз предлага съветнически пакети единствено за членовете си, като те са изготвени изцяло в техен интерес. Подходът, към който се стремят експертите на съюза е индивидуалност, защото това е гарантираният ключ към успех.

Новоучредените структури са в Пазарджик, Хасково, Кърджали и Борино, а в следващите дни предстои това да стане и в Перник, Шумен и Пловдив. Работи се активно и в Северна България. До края на годината от организацията си поставят амбициозната цел да покрият колкото се може повече региони, защото от една страна почти няма населено място в страната без представител в Български фермерски съюз, а от друга това е начинът, по който проблемите могат да се поставят на масата и да се търсят техните решения.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Неправилно паркиране в София
Боклуците в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията