ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Ако имате артрит на ръцете, тези билки могат да ви помогнат
Автор: Екип Sofia24.bg 09:42 / 07.03.2024Коментари (0)535
©
Артритът, особено ревматоидният артрит, е сериозно заболяване, характеризиращо се с възпаление на ставите, което може да засегне ръцете и други части на тялото. Този тип артрит предизвиква болезнени и отпуснати стави, понякога дори води до деформации. В този контекст, откриването на естествени методи за облекчаване на симптомите става от решаващо значение.

Причини за артрит

Артритът може да бъде предизвикан от различни причини, включително инфекции, метаболитни нарушения и неизправности в имунната система. Този комплекс от фактори води до възпаление, болка и дори увреждане на ставите. Лекар разказа по какво се познава, че страдате от ревматоидният артрит

Кой може да бъде засегнат от артрит?

Артритът не прави изключение - той засяга както възрастни, така и млади хора. Според статистиката всеки стотен човек страда от този вид заболяване. С ограничения в движението, болка и възможни последствия като бъбречна недостатъчност и увреждане, артритът може сериозно да ограничи качеството на живот.

Лечение с билки за артрит на ръцете

Основната цел при лечението на артрита е намаляване на болката и спиране на увреждането на ставите. Комбинирането на конвенционални методи с приложението на билки може да предложи добри резултати. В следващите редове ще разгледаме някои от най-ефективните билки за артрит на ръцете.

Ливадско синьоглавче или таблетки

Тази билка е известна със своите благоприятни свойства при артрит. Приготвя се отвара, като се добавя една чаена лъжичка от билката в чаша вода и се вари 15 минути. Тази отвара се пие 3 пъти на ден.

Джинджифил

Джинджифилът е известен с анти-възпалителните си свойства и влиянието върху клетъчното ниво. Този корен се използва често за лечение на артрит. Масаж с джинджифилово масло и вътрешен прием чрез чай са два ефективни начина за приложение.

Куркума

Куркумата, съдържаща антиоксиданти с противовъзпалителни свойства, също е подходяща в борбата с артрита. Консумацията на чаша топло мляко с куркума преди лягане може да помогне за облекчаване на симптомите. Учени: Едва ли предполагате, че тези симптоми издават артрит

Зелен чай

Зеленият чай е богат на антиоксиданти, които подпомагат имунната система на организма. Поне 2-3 чаши зелен чай на ден с добавка от лимон и мед могат да допринесат за подобряване на състоянието на артритни стави.

Коприва

Копривата е известна с противовъзпалителните си свойства и съдържанието на минерали като калий, калций и магнезий. Чай от коприва, приготвен от сушени листа, може да бъде полезен при артрит.

Котешки нокът

Котешкият нокът съдържа антиоксиданти, които намаляват възпалението и болката. Капсули от котешки нокът са препоръчителни за ежедневно приемане. Как да разпознаем ревматоидния артрит Комбиниране на билки Комбинирането на няколко билки може да усили ефекта им. Предварителна консултация с лекар е важна преди започване на фитотерапия. Билките за артрит на ръцете могат да бъдат полезни, но винаги е важно да се консултирате с лекар преди започване на нов метод на лечение, пише actualno.com. Пътят към облекчаване на симптомите на артрита може да бъде индивидуален и в някои случаи, комбинацията от билкови терапии и конвенционални методи може да бъде най-ефективна.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията