ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Александра Гайтанджиева и Сара Зуини: В последните години има едно силно радикализиране не само при младите, но и при възрастните
Автор: Екип Sofia24.bg 17:00 / 21.11.2023Коментари (0)280
© Фокус
Това, което може да се забележи като тенденция в последните години, може би даже от 2014-та насам с огромния прилив на мигранти към Европа е едно силно радикализиране не само при младите, но и при възрастните хора естествено, но особено това нещо се е забелязва, че се засилва с COVID-19 пандемията и войната в Украйна, инфлация, енергийна криза – така като цяло доста силно натрупване на негативни събития в живота както на младите, така и на другите хора. Това каза за аудиокаста "Това е България" на "Фокус" Александра Гайтанджиева – председател на Студентската асоциация за изследване на международните отношения (САИМО).

"Но това доста силно афектира младите, особено младите, които тепърва навлизат в работния пазар. И може да се каже, че с мигрантската криза от 2014-2015 година, когато навлязоха доста имигранти от Близкия изток, тогава имаше доста силно разделение на мненията измежду политици какво трябва да направим: трябва ли да ги спрем, трябва ли да ги приемем. Германия предприе доста засилена политика на приемане на такива мигранти, но изведнъж сега в последните месеци започва всъщност да се пренасочва и да не е толкова отворена", коментира още тя.

"Тези хора не могат да бъдат интегрирани, съответно започват да създават вътрешнополитическо напрежение. И самите хора, които са тамошни на държавите си, започват също да са негативно настроени към навлизането на допълнително мигранти. И наистина се вижда една силна неприязън към идеята, и съответно партии, които промотират идеята за спиране на мигранти, за по-националистическа политика, се забелязва как сред младите хора набират скорост, и особено с техните лозунги, принципно крайно десни лозунг, но се вижда това и при крайно леви партии", допълни Александра.

Защо младите хора отиват към тази радикализация?

"Понеже миналата година присъствах на една конференция, на която се засягаше точно тази тема за насилствения радикализъм, и как може всъщност тя да се превентира покрай младите хора, всъщност стигнахме до извода, че младите с малко по-крехка психика са по-склони да се радикализират. Какво им влияе – може би самото семейно положение, самият факт, че са мигранти. Всичко това им влияе е негативно и те се опитват да се приобщават към една друга общност, която може да ги приеме такива, каквито са и да се чувстват и те приобщени към някаква общност", каза от своя страна Сара Зуини – член на Управителния съвет..

Разделят ли младите хора "Хамас“ от палестинците?

"Забелязвам, че много трудно ги разделят, понеже аз 15 години съм живяла във Франция и още имам връзка с тази държава, и с много млади хора, които живеят там. Повечето ми близки там са по-скоро настроени наляво, защитават палестинците, също така са деца от имигранти, от Северна Африка. И те всъщност какво подкрепят те? Те подкрепят самата религия като цяло, защото знаем, че тези конфликти всъщност са най-вече религиозни, и то това е проблемът, че те не разделят "Хамас“ от Палестина, и затова всъщност те просто подкрепят Палестина. Най-вече заради религията. Според мен това е главната причина", отговори Сара.

Цоня СЪБЧЕВА


Още по темата: общо новини по темата: 357
12.05.2024 »
08.05.2024 »
04.05.2024 »
03.05.2024 »
26.04.2024 »
19.04.2024 »
предишна страница [ 1/60 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Столичен общински съвет 2024-2028г.
Академичната общност излиза на протест
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията