ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Антоанета Василева: България е страна на произход на престъпление
Автор: Габриела Ганев 09:25 / 02.02.2023Коментари (0)135
© Sofia24.bg
Трафикът на хора е едно от най-тежките нарушения на правата на човека, каза в предаваането "Добро утро, България" на Радио "Фокус"Антоанета Василева – първи вицепрезидент в експертната Група за борба с трафика на хора (ГРЕТА) към Съвета на Европа. По думите и, България е страна на произход на това престъпление, което е съвременно средство, от което трафиканти печелят пари. Най-много пари се печелят от сексуална експлоатация, следващата е трудовата, но има и други, като трафик на органи, на бременни жени. Всичок окет може да се прави чрез експлоатация на хора трафикатнните тго паряв т . през годините стават смели и друзки и измислят начини всякакив да експлоатират жертвите.

Съветът на Европа алармира за необходимостта от спешни мерки срещу трафика на хора в България. Върху какви основи трябва да бъде изградена стратегия и какви са конкретните действия, които трябва да бъдат предприети? На въпросите отговаря

Трафикът на охра никога не е пожелание. В голяма степен е чрез измама подлъгвани са жертвите че ще работят в чужбина. Другият метод е нарачен лавър бой. Добре изгреждащ мъж който впечатлява момичета и ги отвежда в некоя страна в Западна европа и ги принуждава да проституират. ЧЕСТО В НАЧАЛОТО ЖЕРТВИТЕ НЕ СА НАЯСНО КАКВО ГИ ОЧАКВА А СЛЕД ОТВА МНОГО ТРУДОН СЕ ИЗМЪКВАТ. БЪЛАГРИ Я ЕСТРАНА НА ПОРИЗХОД.

Статистиката. Сочи че в последните тодини върха на айсбугра за 2022 около 460 са жертвити обфициалон идентифицирани. От опит знам че отва е малък порцент. На вяска една жертва офици инид има още 9 които са в експроатация

 През послединте години се отбелязва отлив от темата и липса на политическа вола да се работи по политиките за борба с трафика на хора.

Мнотго често осочено жертвите на трудова експлоатация не си дават сметка че са жертви. Принуждават ги да плащат наказателни глоби и а всъкщност това са ясни за нас сигнали че нещо не е наред. За съжаление българинът е по-малко грижлив към трудовите си права и често става жертва на недобросъвестни работодатели не само в бълагиря. Имало е случаи в които и в Блъга атака беше и в Германия  етама . има наистина една много тежка експлоатация на уязвимост. Повечето хора имат нужди и да живеят по добър живот и това  е вратата на трафикатна към един човек да го използва и въвлече към експлоатация

 Със сексуалната е още по жеското и там ситуацията е брутална . за сажала в световен мащаб тази експолратицои държи най-висок процент на доход. По 20 клиента на ден една жена . може ясно да се разбере за какви чисти печалбистава въпрос за трафискатна. Тези жени не получават и цент от тези пари . най-много да им подхвърли наки оиевра за да си купят храна или някакви дрехи като цяло другото нашето общество имаме и законодателнсот от 2002 години българинът се отнася жестоко към жертвите не ги третира като жертви но им слага етикети . глупаци толкова засрамени че са станали жертви на трудова експлоатация че искаха да заминат по-боистината е че всеки може да стане жертва на престъплени  иможе да бъде подведен

Пнад 150 души документи с висщше обара и с чужд език уязвимостта на хората е различна за други е че искат по-добър живот за семейстават си и трафикатните го използват това.

Бълагиря има политики за борба с трафика на хора. Липсва активното и прилагане на законите през последните години превенцията непрекъснато трябав ад се случва но е най-слабо финансирана. Държавата е длъжник в това онтошение. Трябав ада се повишат усилията за идентификация на жертвите да ги намираме активно. Сага властите се осланят на това жертвата сама да потърси помож, а това ряднко се случва. Сега интернет е голям фактор за нбиране на жертвите. Со;циабните мрежи са като каталог за тях . Вкъличетлон и деца се акспроативрат. Трафик и киберпрестъпленията. Много деца стават жертва без ние да го виждаме.

Най-добрата превенция и предпазване е критичното мислене и да сме информирани за възможните рискове. Сексуалната експлоат трудон може да се предвиди окособено когато е в лйбовна връзка. Но по отноше на трудовата ексстро валко повече критичност и мнителност за обявите трябав задържително да се подпише договор и да занят правилата в дължавата в окято отиват. Да знаем на кого да се обадим да имама в себе си телефони на орга акоти обиха могли да ин опмогнат. Важно е да оставен алармирани към възможните рискове. Тарбав да подхождаме критично към виско . Блъгараинът е романтимно настроен винаги когато има такова енщо окето е тварде хубава и малко повнимателно да го порчим. И работодателят може да се проучи в интернет.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лоша инфраструктура в София
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
Северна и Южна Корея
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията