ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Антон Станков: Трябва да се започне от политическото говорене и да се стигне до конкретните идеи за разследване на главния прокурор
Автор: Йоланда Пелова 08:55 / 01.02.2023Коментари (0)185
©
Проблемът с разследването на главния прокурор излезе напред след осъдителното решение на съда в Страсбург по така наречения случай "Колеви срещу България“. Това каза в сутрешния блок "Добро утро, България“ на Радио "Фокус“ бившият правосъден министър Антон Станков. "След този казус, редица стъпки бяха предприети в посока за разследване на главния прокурор, беше въведен една отчетност на главния прокурор пред НС, механизмът беше подобрен, но така или иначе този въпрос все още стои остро как да бъде разследван, ако извърши тежко престъпление“.

За мен нещата трябва да започнат от политическото говорене и да стигнат до конкретните идеи, заяви Станков. "Защо не се стигна до решаване на този въпрос днес? Имаме един безпомощен парламент, който не успя да излъчи Министерски съвет, не успя да сформира мнозинство и в този смисъл не можем да очакваме, че този парламент ще реши такъв голям проблем като наказателната отговорност на главния прокурор.

Интересен нюанс даде и разследването срещу "Нексо“, защото се оказа, че оттам има финансиране на политически партии, които пък много настояват да има реализиране на разследването на главния прокурор. Имаме един министър на правосъдието, който е достатъчно активен, но той е служебен министър и в този смисъл законопроектът, който той лансира, няма ясна политическа физиономия, кой ще поеме политическата отговорност за един такъв акт. Законопроектът е внесен сравнително късно – на 30 декември и не можем да очакваме друго, освен това, което се случи - да се констатира, че технологичното време за разглеждане на такъв законопроект в парламента, е недостатъчно“.

Господин Зарков не бива да прехвърля отговорността от себе си на парламента, той явно очаква следващ6 мандат в следващо правителство, категоричен е Станков. "Той работи и за себе си, не само за реализирането на този законопроект“.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет на София
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията