ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Атанас Зафиров: Конгресът на БСП няма да сменя председателя
Автор: Екип Sofia24.bg 10:38 / 29.01.2023Коментари (0)418
©
"Отдавна съм спрял да коментирал нелепите твърдения на политически партии. Тази история с оръжията трябва веднъж завинаги да приключи и да е ясно, че всички гръмки твърдения от последните дни имат една единствена цел – да говорят на определен електорат и да изпълняват предизборни поръчки. Доказа се многократно и беше потвърдено от всички говорители по темата, че няма нито един документ, който да показва, че България е изнасяла оръжие с крайна дестинация Украйна. Всичко останало са спекулации, пропаганда и опит някои хора да се доказват пред определени среди.“ Това заяви зам.-председателят на БСП и народен представител на левицата Атанас Зафиров в ефира на Euronews.

"Ако се докаже, че Кирил Петков е изнасял оръжие по някакъв начин зад гърба на г-жа Нинова, която беше вицепремиер и министър на икономиката по това време, това означава, че те умишлено са нарушавали закона“, каза още той и уточни, че ако ПП са участвали в такъв процес, сега трябва да си понесат всички последствия на закона. "В сферата на отговорност на БСП нарушение на закона не е имало“, категоричен е социалистът и припомни, че именно благодарение на участието на левицата в последното редовно правителство не се допусна България да изнася оръжия за Украйна.

По думите на Зафиров в цялата тази процедура участват много институции и служби, и ако тези твърдения са верни означава, че те също би трябвало да са замесени в тази конспирации. "Тази тема беше повдигната в момента, в който стана ясно, че влизаме в предизборна ситуация и всеки започва да прави пропаганда на гърба на другия. В случая е ясно, че мишената е БСП. Видно желанието е да бъде ударена партията, но няма да им се получи“, заяви твърдо той и допълни, че левицата е единствената последователна, разумна и ясна партия в тази ситуация.

По отношение на третия мандат социалистът заяви, че провалът не е на мандатоносителя, а на цялата политическа система, в това число и на Президентството. "Той е наречен кризисен и това предполага по-различни действия, които ние се опитахме да приложим. На преден план изведохме нещата, които ни събират, а не тези, които ни разделят. Ако някоя партия имаше шанс в това НС за устойчиво мнозинство, това беше БСП. Ние следвахме една последователна логика на поведение и диалогичност, което ни даде възможност да запазим отворена врата за диалог с всичко в опит да сглобим нещо работещо“, коментира той.

По думите на Зафиров, от провелата се лидерска тази можем да изведем два положителни акцента – “видяхме, че може да има диалог и върнахме разговора в парламента, където му е мястото“, заяви той.

По отношение на съдебната реформа Атанас Зафиров смята, че се е показало мнозинство и характер. "Това беше един добър и правилен ход, който показа, че има консенсуси в партиите и обществото от нуждата за въвеждане на такива механизми“, заяви той и уточни, че промените в съдебната власт са приети само на първо четене, но в разглежданите законопроекти има предложения, които са на ръба на Конституцията, затова не бива да се бърза.

Относно критиките на Сергей Станишев от последната седмица социалистът посочи, че точно той не би трябвало да дава оценки на партията, защото е един от хората, които носят вина. "Предстои ни Конгрес, на който ще можем да си кажем всички неща. В дневния ред не фигурира смяна на председателя, това в момента не вълнува българските социалисти“, каза още той.

Във връзка с предстоящите избори Зафиров обясни, че БСП винаги е играла за победа. "Така че на тези избори влизаме със самочувствие и с надежда за отличен резултат и добро представяне“, заключи той.


Още по темата: общо новини по темата: 4658
21.03.2024 »
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
предишна страница [ 1/777 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията