ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Бербатов към абитуриентите: Когато се събудиш след бала, трябва да имаш план за живота си
Автор: Екип Sofia24.bg 10:25 / 18.05.2023Коментари (0)421
© bTV
Преди малко повече от два месеца в ефира на bTV футболната звезда и рекордьор по голове с националния отбор - Димитър Бербатов отправи изключително силно и въздействащо послание към младите хора. В емоционалната си реч към подрастващите той говори за нещата, които биха могли да направят "готини" младежите и за грешките, които могат да допуснат. Месеци по-късно футболната легенда се сблъска с опасната еуфория на абитуриент - надвиснал над отворения прозорец на автомобил - стиснал в ръка балон, пълен с райски газ.

Световноизветсният футболист взе отношение към видяното с коментар в Инстаграм, в което се вижда как той се обръща към младежа с многократно запитване защо е извън колата.

"В тази ситуация 7-8 минути наблюдавах момчетата в колата, карахме зад тях. Очаквах, че в някакъв момент излязлото момче ще се прибере. Виждах как колата преминава през различни неравности и подскача. Момчето можеше да изпадне от нея, а след това друга кола да премине през него. След това не страдаш само ти, страда човекът, който те е возил, и твоето семейство. Трябваше да предприема някакви мерки, за да се опитам да покажа, че това не е правилно. За такива подобни келешлъци, милост нямам. С младите момчета си говоря по-грубо“, коментира пред bTV Димитър Бербатов.

"Аз изпълних това, което трябваше да направя, защото ако впоследствие се стигне до трагедия от този инцидент, а аз съм преминал оттам, без да кажа каквото и да било, после ще съжалявам, че не съм го направил. След това мислех какво съм казал. Може би трябва да се извиня на всички родители на деца, защото ако отново видя нещо подобно, ще реагирам по същия начин. Хората, които всеки ден протестират на бул. "Сливница“, страдат заради такива неща. На пътя никой не е сам. Нещата, които говоря, важат и за моето дете. Ако то някой ден се държи така, бих искал някой да му направи забележка“, посочи футболистът.

"Като баща аз се сблъсквам с абсолютно същите проблеми с децата си като останалите родители. Преминавам през същите неща на непослушание, бунтуват се срещу всичко, правят неща, които не трябва, правят грешки. Когато говоря тези неща, се обръщам и към моите деца, използвайки националния ефир“, сподели Бербатов.

"Не мисля, че се справям на 100% в родителството. Аз също съм ходил и съм се притеснявал, говорил съм с други родители, защото детето ми е направило грешка. Говоря с децата си вкъщи, но не винаги ме чуват. Всеки родител говори с децата си за добро. Знам всички номера на поколението, всички сме били там. Когато искаме да им го кажем и да ги предпазим, те не ни чуват, искат да си го изживеят и после да кажат, че си бил прав. Но някои грешки са непоправими“, каза още той.

"Младежите са ме гледали по телевизията и име имат като близък и приятел. И аз съм, опитвам се да ги водя с пример. Когато има случаи, в които трябва да подходя малко по-остро и директно, го правя. Всичко е в ръцете на средата, в която децата се развиват. Тя ги променя“, заяви спортистът.

"Момчето, на което направих забележка, може би е талантливо в своята област. Фондацията ми е зад децата, за да ги бута в правилната посока. Помагаме и даваме пример. Надявам се момчетата и девойките да имат планове за живота си след баловете. Когато се събудиш на следващата сутрин, трябва да имаш план за живота си.

Наркотичните вещества трябва да бъдат премахнати от навиците на младите хора. Знам, че това е много трудно. Когато младежите са в такава среда, те искат да пробват, да видят какво е. Но понякога един път е достатъчно, за да се хванеш на хорото и да не можеш да излезеш. Цигари, наркотици, наргилета, алкохол…. Трябва да им говорим и да даваме пример. Трябва да се опитваме да променяме средата, в която децата растат“, посочи Бербатов.



Още по темата: общо новини по темата: 54
30.06.2023 »
13.06.2023 »
31.05.2023 »
29.05.2023 »
29.05.2023 »
29.05.2023 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията