
ЗАРЕЖДАНЕ...
"Биволско сирене" без нито грам биволско мляко е засечено на българския пазар | ||||||
| ||||||
Проверени са 10 вида български овче сирене и кашкавал, а резултатите показват, че само един вид от тестваните най-скъпи и популярни продукти от този тип са приготвени само от овче мляко, съобщиха от сдружението. Останалите, освен овче мляко, съдържат и до 50% краве мляко и практически са смес, а са обявени за овче сирене. Изследването е част от програма за граждански контрол върху хранителните продукти. "Тази, за съжаление, очевидно широко разпространена практика сред българските производители на сирена, не само ощетява потребителите, които плащат по-високата цена. Тя е опасна, тъй като въвежда в заблуждение хора, които купуват "овче сирене“ по здравословни причини, а не единствено заради вкусовите качества на продукта“, каза Андрей Велчев, председател на управителния съвет на сдружението. От там припомнят, че е забранено наличието на суровини и съставки, които не са изрично упоменати в етикета на продукта. |
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове? | ||
Да (595) | 53% | ![]() |
Не (413) | 37% | ![]() |
Не мога да преценя (113) | 10% | ![]() |
За контакти:
тел.: 0700 45 024
novini@sofia24.bg