ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Бизнесът има спешна нужда от правителство и парламент, за да работи спокойно
Автор: Екип Sofia24.bg 12:38 / 23.03.2023Коментари (0)123
© Надежда Чипева
Средата, в която оперира бизнесът в България, става все по-сложна за навигиране без наличието на редовно правителство и парламент. В отвореното писмо заявяваме позициите на бизнеса и очакванията към кандидат-депутатите, как те трябва да действат в тази ситуация. Това каза председателят на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии Илия Кръстев в предаването "Човекът на фокус" на Радио "Фокус" по повод изпратеното до бъдещите народни избраници отворено писмо от 12 браншови и бизнес организации с настояване за работа в посока възможно най-скорошно приемане на България в еврозоната и "Шенген", законодателни и административни реформи за гарантиране върховенството на закона, реформи в образованието, работещи регулатори и институции, гарантиране на средствата от Плана за възстановяване и устойчивост и подобряване на условията за насърчаване на инвеститорите. 

Той заяви, че нестабилната политическа обстановка неминуемо се отразява върху инвеститорския климат в страната и икономическата обстановка като цяло. "Режимът, в който оперира бизнесът в България, е доста краткосрочен по отношение на планиране и стратегия", подчерта Кръстев.  

Като най-неотложни законодателни промени той посочи тези, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост. "Продължаваме да имаме задължения, които трябва да се изпълнят, за да може България ефективно да се възползва от тези средства. Потенциалните промени, свързани с данъчната система, обсъждани от Финансовото министерство, са доста притеснителни индикатори по отношение на бизнеса. Това по-скоро е свързано с даването на сигурност по отношение на това какво ще се случва в следващата една година", подчерта Кръстев.  

По думите му иновативните индустрии в страната ни в последните години са се развивали не благодарение на подкрепата на държавата, а на сигурността в средата и спокойствието. "Ролята на държавата е по-скоро свързана с това по какъв начин тя се позиционира глобално и каква е комуникацията, която има по отношение на привличане на инвеститори и запазване на работни места", заяви още Кръстев.  

По думите му, скоростта, с която изкуственият интелект се имплементира в бизнеса по цял свят, е невиждана досега и ако това не се случи и у нас, страната ни ще загуби конкурентоспособност.

"Ние сме на ръба на една нова революция и може би звучи доста далечно, но това дали има правителство и парламент в България има отношение и към това, защото е крайно време да направим по-сериозни стъпки към иновативна и конкурентна икономика и това да са приоритетите ни", коментира Кръстев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в София
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лоша инфраструктура в София
Kатастрофи Великотърновско
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията