ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Близките на Филип не могат да приемат, че обвиняемият за смъртта на детето им е под домашен арест
Автор: Екип Sofia24.bg 23:11 / 25.04.2024Коментари (0)802
©
Петър Тодоров, който блъсна на пешеходна пътека в София с висока скорост и след употреба на алкохол 14-годишния Филип, дълбоко страдал от случилото се. Това разказа след разпоредителното заседание в Софийския градски съд адвокатката му Капка Гергинова. Делото бе отложено за 23 май заради служебен ангажимент пред Окръжния съд в Стара Загора на защитника на семейството на Филип- Нацко Дойчев.

Близките на загиналото момче и до днес не могат да приемат, че обвиняемият за смъртта на детето им е под домашен арест

През февруари месец те излязоха на протест, след като стана ясно, че Софийският градски съд е пратил вкъщи 37-годишния Петър, променяйки мярката му за неотклонение. Тогава почернената майка Николина Петкова беше поразена от новината и обясни, че е разбрала за определението на съда от своя адвокат.

Сега Николина не вярва на думите на адв. Гергинова, че клиентът ѝ страда заради случилото се. Пред “24 часа" Петкова обясни, че не е получила съболезнования от Петър, въпреки че той е имал възможност да ѝ ги изкаже. Дори и в съдебната зала мъжът не погледна близките на момчето. От адвокатката му те чуха: Съжалявам, това е трагедия и за двете семейства. Петър Тодоров остана безмълвен.

И до днес нито той, нито негови близки са правили опит да се свържат с мен, за да говорим - разказa още майката на Филип Николина. - Явно няма желание. Адвокатката му се изказва от негово име, а аз се питам дали изобщо изпитва съжаление предвид факта, че уби Филип по такъв начин. Може би съжалението е само за едно - че ще лежи в затвор и ще има присъда.

Искаме Петър да получи най-суровата, защото го заслужава. Това ще бъде знак за всички шофьори, които карат под въздействие на алкохол или наркотици, че няма да останат безнаказани. След заседанието ще пуснем бели гълъби - символ на чистотата и младостта, която бе отнета от Филип със смъртта му, допълни Петкова. 

Според адв. Капка Гергинова по делото имало “пороци": Но всичко ще бъде изяснено. Правната квалификация според мен не е правилна - тоест трябва да е неумишлено, а не умишлено. Този човек е в шок, защото това е първият му досег със съда. Дълбоко страда за това, което се е случило. Казва ви го чрез мен, защото аз имам този мандат. Всеки заслужава справедливост, това важи и за подсъдимите. Чака ни доста работа. Не само нас, но и всички.

Преди началото на разпоредителното дело протестиращи, сред които и от сдружение “Ангели на пътя", се събраха пред Съдебната палата с плакати с надписи: “За пътните убийства доживотен затвор!!!", “България няма деца за убиване", “Докога убийците на децата ни ще са на свобода?!?".

Преди да влезе в сградата, майката на Филип Николина постави на оградата плакат, на който пише: “Филип искаше да живее!",

“Висока скорост, алкохол, дрога = пътно убийство!"

В момента Петър Тодоров е обвинен в причиняване на смърт след умишлено нарушаване на правилата за движение. При ограничение от 30 км/ч той се е движел с 88 км/ч в градски условия в центъра на София. Управлявал е автомобила си и с 2,2 промила алкохол в кръвта. Приближавайки кръстовището на улиците “Гурко" и “Шишман", на пешеходната пътека не е спрял, блъснал е момчето и го е убил. По време на катастрофата в автомобила на Тодоров са се возили жена и малко дете.


Още по темата: общо новини по темата: 53
25.04.2024 »
22.03.2024 »
02.03.2024 »
25.02.2024 »
24.02.2024 »
23.02.2024 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Гергьовден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията