ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Борисов: Срещат ме хора и ме питат защо унижавам партията
Автор: Цвети Христова 17:45 / 27.05.2023Коментари (10)694
© Facebook
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви на брифинга на партията, че по време на преговорите с ПП-ДБ никога не е бил поставян въпросът за неговия имунитет, предаде репортер на "Фокус". Той добави още, че ГЕРБ са разговаряли с техни колеги и ще направят предложение в парламента държавата да купи същите машини за гласуване, които се използват и в САЩ, за да няма манипулации.

"За да стане незабавно, бързо, поради изключителната важност да провеждаме честни избори. Да няма смачкани протоколи, да няма флашки фалшиви, ала-бала и всичко останало, защото аз така разбрах "ала-бала". Да купим същите машини като в САЩ, приемаме, че там е най-голямата демокрация и със същите машини да провеждаме гласуване, което да избягва далаверата с машинния вот", заяви Борисов.

Записът, разпространен от Радостин Василев, предизвика политическа буря в държавата на фона на постигнатото споразумение за съставяне на кабинет между първите две парламентарно представени формации - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. В записа се говори за "изпиране на Бойко Борисов", както и че докато Борисов "се страхува от Гешев", правителство ще има.

"Срещат ме хора и ме питат защо унижавам партията. Аз обяснявам, че това е добре за държавата, да приемем бюджет. Заговорихме за конституционно мнозинство. Въпросът не е за извинение или какво си говорят там. Въпросът е в начина, по който мислят, че се управлява държавата. Ние за две години нямаме хора в службите. Не се натискаме да ставаме министри. Затова говорим за експертно правителство. Чухте какво говорят за местните избори – с техен вътрешен министър да се проведат“, добави още председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Да, всяка партия може да има амбиции, но ние на срещите за такива неща не сме говорили. Говорили сме за пет приоритета, които изпълняваме. Да, аз предложих Асен Василев, защото ако не беше той, после щеше да казва – "Аз щях да предложа 3% дефицит“. Аз имам тежък проблем с моите колеги, които не са били на преговорите. Това ни дойде като гръм от ясно небе. Аз помислих, че някакви мерзавци са ги подслушвали. Това надали е краят. Тук не става въпрос да се извинят на Мария, нито за мъжа ѝ. С бащата на Кирил Петков съм се срещал преди 30 години. Може да си спомняме младежките години. Партията в момента бушува – отиваме честно и с приоритети“, каза Бойко Борисов.

По време на брифинга от ГЕРБ-СДС уточниха, че замразяване преговорите с ПП-ДБ за кабинет, не означава прекратяване. Борисов поясни, че ще бъдат размразени преговорите, ако ГЕРБ видят в ПП-ДБ желание за експертно правителство, за кратко време.

"Имаме много въпросителни, имаше много обиди, не само към нас. България ни е най-мила. Не са разчели защо загубиха само 6 месеца управлението. И Тошко Йорданов, и Нинова, и ДПС, но особено двете партии, управлявали с тях, казаха, че ще видим за какво става въпрос. Мислели са да заменят един параван с друг, за да безчинстват навсякъде. Искам да кажа на избирателите и на тези, които ни мразят - ГЕРБ, заедно със СДС е гарант за вас, че няма да допуснем това нещо. Преговорите ще бъдат размразени, ако видим желание за експертно правителство, с което за кратко време да прекараме България през кризата. Трети мандат не виждам как ще стане, тогава изборите са много по-честен вариант към хората", каза Борисов.



Още по темата: общо новини по темата: 987
21.06.2023 »
10.06.2023 »
10.06.2023 »
08.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
предишна страница [ 1/165 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Стикс, ама ти наистина си кръгъл идиот!
-4
 
 
Има един единствен политик с власт, който никога не се е излагал- Костадин Костадинов! Той е единсвеното добро бъдеще за България! Всички други се приравниха до нивото на тоалетна за голяма нужда...
+1
 
 
Толупа да не се беше хващал на хорото с Кирчо и Кокорчо - ха сега, хак да му е. :-)))))
+1
 
 
Никой не унижава една партия по-добре от действията на лидерите и тяхната кохорта които ни управляват!
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
Строежът на АМ "Хемус"
България в еврозоната
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията