ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Делян Добрев: Трябва да се опитаме да съставим правителство
Автор: Цвети Тончева 21:53 / 24.04.2023Коментари (0)376
© Фокус
Търси се вариант за всякакво правителство. Това каза в Аудиокаста на "Фокус" "Това е България" Делян Добрев, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Трябва да се положат всички възможни усилия такова правителство да се състави. Защото, с шестите поред избори няма да получим нищо по-различно, ще получим приблизително същия състав на Народното събрание", добави Добрев.

Според него, "Възраждане“ тогава вероятно ще вземат още определени гласове и ще станат втора политическа сила. И останалите партии ще вземат с 2-3 депутата повече и ще имаме същата конфигурация в Народното събрание, само че ще сме изхарчили още едни 115 милиона лева за избори, няма да сме овладели инфлацията, ще сме се отдалечили още повече от Еврозоната.

Той не може да разбере защо "Промяната" казват "Изберете нас, защото ние ще вкараме в България в Еврозоната и "Шенген“.

"Ама как ще я вкарате? Точно заради вас ние не сме в Еврозоната и в "Шенген“, защото не отговаряме в последните две години на инфлацията, а вече не отговаряме и на дефицита. Т.е. хора, които ни отдалечиха от Еврозоната, казват Изберете ни пак нас, за да ни вкараме. Не ни вкарвате, вие ни отдалечавате, и го доказахте", каза още Добрев.

"Моето мнение е, че ние трябва да преговаряме с всички партии, не само с "Промяната“, ако "Промяната“ не искат, има още 3-4 партии в парламента, трябва да преговаряме и с тях, за да се опитаме да съставим правителство. Единствените, с които не бихме намерили нищо общо, са "Възраждане“. Защото техните позиции за Еврозоната, за Европейския съюз, за НАТО, за евроатлантизма, който нашата партия изповядва, са прекалено крайни, те са в другата крайност. Т.е. няма как ние да намерим с тях допирни точки. Но с останалите партии можем да положим усилия и да намерим такива допирни точки, въпреки електоралната щета, която ще претърпим. Ние сме наясно, че каквото и да се направи между нас и останалите партии, това ще доведе до загуба на подкрепа за ГЕРБ. Но пък това ще спаси държавата. Т.е. ако ние не сме егоисти, като "Промяната“, не мислим само за нашата си партия, мислим повече за държавата, то би трябвало да използваме и този механизъм. Защото, представете си ситуация пък да се сформира кабинет без "Промяната“, този кабинет да управлява пълен мандат от четири години, тогава или в един момент ще се окаже, че "Промяната“ са сгрешили, защото те ще са 4 години в опозиция, ще се види алтернатива на тяхното управление, ще се види че инфлацията може да се овладее, ще се види, че има кабинет, който може да вкара държавата в Еврозоната, ще се види, че има кабинет, който може да дострои "Хемус“, може да построи тунела под Шипка, може да реализират много повече инфраструктурни проекти в България. И тогава какво ще обещаят от "Промяната“?", изтъкна още депутатът от ГЕРБ Делят Добрев.

Според него, "Промяната“ доказаха в последните две години, че са неспособни. Те в рамките на тези месеци, в които управляваха, създадоха повече корупционни скандали отколкото държавата си спомня в последните 10 години, и то доказани такива, такива, които ние можем с пръст да посочим. "Ето например 30-те процента върху посредниците по газа, които оскъпиха газа с 30%, стотици милиони. Вече има привлечени за обвиняеми даже по тази далавера, включително един бивш министър, министърът на енергетиката. Помните горивата, ами те бяха с 1 лев по-скъпи. 10 милиона литра се купуват, се зареждат по бензиностанциите на ден, 10 милиона литра по 1 лев, 10 милиона лева всеки ден. На година 3 милиарда лева. Т.е. ние можем да посочим, и да не ги изброявам всичките, то не бяха "Джемкорп“, какво ли не. Искаха държавната енергетика цялата да я дадат на компания, в която участват руски олигарси. Т.е. какво, защо ние да преговаряме с тях? Първо са неспособни, второ са целите изтъкани с корупционни скандали. Оказа се, че основният им дарител в последствие в предизборната кампания е компания, която се интересува доставките на газ в страната, компания посредник. Т.е. всичко се навързва. И с времето всички тия истини ще излизат наяве. Специално с "Джемкорп“, тази далавера беше минала покрай финансовото разузнаване и покрай ДАНС без те да разберат, всъщност те се усещат, но няколко месеца по-късно, добре, че не е било съвсем късно, понеже пък политиците от опозицията вдигнахме скандал. Но кой спечели най-много от дерогацията да купуваме руски петрол? Знаете кои държави в Европа имат дерогация. Няколко държави, които нямат излаз на море, петролът при тях пристига по тръба, и тази тръба тръгва от Русия, т.е.  те няма откъде другаде, нямат тръба от другаде, по която да получат нефт, суров нефт. Ние сме единствената държава, която има излаз на море, т.е. може да си достави нефт отвсякъде, и получихме дерогация да продължим да купуваме руски нефт, а не е някакъв друг. Как стана това? Вицепремиерът Асен Василев отиде в Европейската комисия и каза, заплаши Европейската комисия че ще наложи санкции върху, или ще наложи вето върху санкциите срещу Русия ако не ни бъде позволено. Добре, позволиха ни, след тази заплаха ни позволиха. И кой спечели от това? Единствените, които спечелиха са "Лукойл“ и руските компании, защото ние си плащахме като попове на бензиностанциите гориво като всички останали държави. Ние не спечелихме нищо от дерогацията и от евтиния руски петрол", посочи още Делян Добрев.

Цоня СЪБЧЕВА


Още по темата: общо новини по темата: 987
21.06.2023 »
10.06.2023 »
10.06.2023 »
08.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
предишна страница [ 1/165 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията