ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Десислава Атанасова: Настояваме в Народното събрание да влезе Законът за хората с увреждания
Автор: Рени Томович 18:56 / 10.01.2023Коментари (0)192
©
В този парламент сте дисциплинирани, виждам много ентусиазъм, което е похвално за вас. Що се отнася до третия мандат, има реални шансове да стане, ако отиде в ДБ. Ако отиде във Възхода, може да събере някакво мнозинство, но то няма да е стабилно, няма да сработи. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг пред журналисти, предаде репортер на Агенция "Фокус". 

Не знам дали самите хора, които гласуват за ДБ, ще се съгласят да направят коалиция с БСП, посочи той. Извинявам се на Христо Иванов, не съм искал да го унищожавам като политик, заяви още той и допълни: "Само малко кураж от страна на Христо".

Настояваме задължително в законодателната програма на Народното събрание да влезе Закона за хората с увреждания, с който да се удължат всички права на хората с увреждания, в случая с изтеклите ТЕЛК-ови решения. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова

"Днес тези хора протестираха пред Министерски съвет и ние от ПГ на ГЕРБ-СДС поехме ангажимент, че този законопроект на първо четене ще влезе в пленарна зала, а се надявам това да се случи с огромно мнозинство от народните представители и в максимално бърз срок да се случи второто четене.“

Освен това темите, които пряко касаят българската енергетика, българските потребители, както на дизел, така и на бензин, следва да влязат в дневния ред на Народното събрание, заяви още Атанасова.

Ако не приемем нашия закон в четвъртък, "Лукойл" ще продължи да прибира по 3 млрд. лв. за сметка на българските граждани, заяви Делян Добрев. "Пълно безобразие е бензинът и дизелът да са по 3 лв., каза Делян Добрев на срещата на брифинг съвместно с премиера Бойко Борисов. "Имаме и проект на решение, което е за построяване на 7 блок на АЕЦ Козлодуй и за започване на работата по 8 блок, имаме лицензирана площадка и ОВОС“.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше категоричен, че имат воля като партия, като група, като разбиране за тази тема и от ядрена държава, трябва ли да се превърнем в клиенти, попита той. "Убеден съм, че всички закони за енергетиката ще минат със стабилни мнозинства в НС, допълни Борисов. "Ако се приеме проектът, всеки, който отиде на бензиностанцията, ще си вземе единия лев. Защо при 36 долара на руския петрол, който само ние в Европа преработваме, благодарение на ПП, натъжавате хората“, попита реторично лидерът на ГЕРБ.

И за горивата, и за реакторите ще има огромно мнозинство, защото е правилно, обобщи Борисов. Той изтъкна, че и преработването на Плана за възстановяване пак ще мине с огромно мнозинство, защото е правилно и защото е поел ангажимент да влезе и медиацията.

Утре е кръглата маса относно промените в съдебната система - нека спрат да говорят празни приказки, а да го направят, подчерта експремиерът.

Правителството на проф. Габровски събра 115 депутати. Ако прибавим и 20-те на ДБ, става стабилно мнозинство. Важното е да се подпишем под това, което ще изпълняват, за да не шикалкавят. Само в този вариант може да има стабилно правителство. И тогава ПП щат не щат тези неща трябва да ги подкрепят. В момента партията на Промяната зае мястото на една ляво-либерална формация и те няма как да се разположат вдясно. А и да се разположат, ДБ трябва да се съобразяват с техните популистки решения, смята Бойко Борисов.

За радост, цените на уралския петрол падат и можем да живеем по-евтино, отколкото преди войната. А войната става все по-кръвопролитна, така е историята ще осъди Путин. Гаджев, каквото е необходимо, ако има още искане, трябва да сме готови като партия, да се подкрепи, призова Борисов.

ПП-тата са изолирани от всички закони и проекти. Само 63-ма от 240 са гласували декларацията им. А ние много повече. Е, кой е в изолация тогава?! Срамно е, като петно са, и не гласуват с тях, само и само да не се прилепят за тях, категоричен е експремиерът.

Искам хората да са усмихнати, щастливи, лъчезарни, а в петък да си пожелаем щастлив уикенд, тук се шегувам, посочи още той.


Още по темата: общо новини по темата: 952
06.06.2023 »
06.06.2023 »
06.06.2023 »
05.06.2023 »
04.06.2023 »
02.06.2023 »
предишна страница [ 1/159 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Катастрофи в България
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Катастрофи в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията