ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Двоен ръст на производствата за държане и разпространение на наркотични вещества
Автор: Екип Sofia24.bg 17:23 / 09.12.2022Коментари (0)269
© АП - София
По инициатива на административния ръководител – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Кюстендил Камелия Стефанова се проведе среща между представителите на прокуратурите в областта, ОД на МВР гр. Кюстендил и съответните районни управления, областния управител и органите на местното самоуправление в деветте общини в област Кюстендил, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София. Участници в срещата представиха анализ и направиха оценка на спецификата и динамиката на престъпността в областта, набелязаха мерки за противодействие.

Сред важните теми в междуинституционалната дискусия беше актуалната обстановка в общините, свързана с битовата престъпност, разпространението на наркотични вещества, пътнотранспортните произшествия и мигрантския натиск. Окръжният прокурор Камелия Стефанова запозна присъстващите с данните за динамиката на престъпността в областта. Тя акцентира върху двойния ръст на новообразуваните досъдебни производства за държане и разпространение на наркотични вещества, както и същественото увеличение на делата за незаконно преминаване на границата на страната.

Информацията за състоянието на битовата престъпност, наркоразпространението и престъпленията по транспорта изнесе старши комисар Георги Ванев. Участниците в работната среща бяха информирани от него за създадена организация и екипи за срещи с ученици от всички училища на територията на Кюстендилска област.

Албена Разсолкова, районен прокурор на Районна прокуратура – Кюстендил, коментира предприетите мерки за превенция, свързани с употреба на наркотични вещества сред подрастващите.

На обсъждане бяха поставени наболели проблеми, касаещи шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества, битова престъпност, както и специфични местни проблеми за всяка община.

Областният управител Александър Пандурски посочи за необходимостта от съвместни усилия и еднопосочни действия от страна на всички местни и правоохранителни органи. Той заключи, че само по този начин могат да се постигнат значителни резултати по отношение на обсъжданата проблематика.

Заместник на окръжния прокурор Марияна Сиракова запозна представителите на местната власт с работата на прокуратурата по надзора за законност. Тя обърна внимание върху констатираните незаконосъобразни разпоредби в различни подзаконови актове, приети от общинските съвети на територията на областта, както и проблемите, свързани с незаконните сметища.

В рамките на работната среща бяха обсъдени проблемите, свързани със сигурността на гражданите в по-малките населени места, опазването на имуществото и селскостопанската продукция, осветлението в населените места и възможностите за изграждане и използване на видеонаблюдение.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет на София
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията