ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Експерт: Тази тенденция се наблюдава от 20 години, но отпор не й е даден | ||||||
| ||||||
Той даде пример със сиренето, "което се прави от векове по един и същи начин и с много малко съставки". "В последните 20 години се наблюдава една тенденция, на която не беше даден отпор – да се използват заместители. Първо беше палмовото масло, после водата, нишестета и други. Не помогна и изписването на етикетите на това кое сирене от какво е. В супермаркетите донякъде се изчистиха тези практики, но как да разберем какво сирене има в баничката или в салата в ресторанта?", попита Николов пред NOVA. И допълни: "Лошото е, че браншовете се разделиха и една част от тях иска да прави качествени неща. А другата смята, че ако хората искат да плащат по-малко пари, трябва да направи някакво подобие на продукт". По думите му цените на продуктите "не ни харесват, защото нямаме производство". "Затова коментираме надценките. Ние имаме намаляващо производство. И оттам идват и компромисите с качеството и всички съмнения, както и огромният внос на всички неща, които не ни харесват. За мен, за да тръгнем във вярната посока, трябва да се съживи родното производство, за да стигнем до качествената храна на трапезата", категоричен е той. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
На Великден спипаха 34 пияни шофьори
16:05 / 06.05.2024
Организация на движението в София - вижте промените
06:00 / 06.05.2024
Румънката Мадалина обясни за раздялата с Григор Димитров
08:57 / 06.05.2024
Вход свободен в Националния военноисторически музей
07:10 / 06.05.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета