ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Ето какво да очакваме на имотния пазар у нас
Автор: Екип Sofia24.bg 09:19 / 24.06.2023Коментари (10)188
© Sofia24.bg
"Пазарът се движи по пазарни принципи. Тази година няма да станем свидетели на намаление на цените, защото инфлация стои високо около 10% на годишна база. Това е най-силният фактор, който кара цените да растат“, заяви пред bTV Антон Андонов, член на управителния съвет на Националното сдружение на недвижими имоти.

По думите му тази година ръстът на цените ще бъде около 5%. "В сравнение с предходните години е направо успокоение и спиране на ръста“, заяви той.

Той посочи, че е поскъпнала себестойността на новото строителство. По думите му заради инфлацията и липса на инвестиционна перспектива, повечето българи прибягват да инвестират в покупка на имоти.

"В София по-голямата част от покупките стават с банково финансиране. Достъпът до кредити е при добри условия“, посочи Андонов.

"Има горещи инвестиционни дестинации в София и те са свързани с инфраструктурата. Квартали като "Хладилника“ и "Малинова долина“. Това даде тласък на жилищните проекти“, каза той.

По думите му хората търсят по-големи жилища. Имало голям интерес и към къщите.

"Нека да сме водени от нуждите, ако имаме нужда да живеем нашироко и в по-добро жилище сега е моментът да се купи“, заяви той.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Другия месец НСИ изкарват статистиките и ще видим колко сме по-напред от изостаналите държави.
Aнонимен
на 25.06.2023 г.
0
 
 
Цените у нас все още са по ниски от европейските.Няма начин да паднат трайно при наличие на инфлация, поскъпване на строителните материали, поскъпване на труда...
Aнонимен
на 25.06.2023 г.
0
 
 
Ей... Тая пуста и ненаситна алчност! Ако ще цели десет години никой да не купи нищо, цените в никакъв случай няма да паднат! Нещастници!!! Гнусници!!!
0
 
 
България в момента е на толкова високо ниво че нас световни кризи не ни влияят. Германия, Щатите и Великобритания свалят цените на имотите и вдигат лихвите по кредитите за да намалят инфлацията но ние пари имаме в излишък и колкото искат продавачите, строителите и производителите даваме от сърце. Да му мислят по икономически слабите държави, разбира се. Банките имат толкова много пари, че ги раздават без да искат нищичко в замяна. Ние време в сметки за бъдещето не губим. Тегли народе и купувай докато е евтино!
0
 
 
Сега, сега, сега е момента да купувате, После ще е късно, украинците ще ги изкупят, бягащите руснаци също ще си вземат, за вас няма да има, А българите живеещи в чужбина се връщат на тумби и купуват по няколко имота наведнъж, за вас няма да има ,а че на половин България вечер не светят прозорците е оптична илюзия, Честна брокерска !
Aнонимен
на 24.06.2023 г.
0
 
 
Като брокер ще дам съвет.Купувайте!Цените на имотите винаги ще растат.Лихвите винаги ще са ниски.Инфлацията ще расте.Доходите ще се вдигат.Пенсионната възраст ще расте.До 80 годишна възраст все ще ги изплатите
Aнонимен
на 24.06.2023 г.
0
 
 
Мина момента за апартамента.Който може да продаде ще е на далавера
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията