ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
"Европейски пътища" ще е генерален спонсор на L'Etape България от Tour de France
Автор: Екип Sofia24.bg 13:54 / 23.05.2023Коментари (0)193
©
Една от най-сериозните пътностроителни компании в България – "Европейски пътища“ - става генерален спонсор на първото издание на L'Etape България от Tour de France. Страната ни ще бъде домакин на етап от легендарното колоездачно състезание, като част от световната верига, която се провежда под егидата на Обиколката на Франция. Организатор от българска страна е Спортен клуб "Спорт за всички- София“.

Етапът в България ще се състои на 30 юли по специално избрано от организатора трасе край Велинград и ще включва два маршрута – дълъг (102 км) и къс (57 км), при максимална денивелация от 1700 метра. В състезанието могат да участват всички желаещи – както аматьори, така и професионалисти. Очакват се и много чуждестранни колоездачи. За участие в състезанието на късата дистанция от 57 километра ще бъдат допускани всякакви велосипеди, докато на 102-километровата дистанция ще се кара само с шосейни велосипеди.

"Европейски пътища“ е компанията, построила и поддържаща голяма част от пътищата в областта, вкл. трасето, по което ще премине състезанието. Маршрутът тръгва от центъра на Велинград и преминава през редица живописни родопски села, сред които Абланица, Цветино, Горна Дъбева, Враненци, продължава към главния път, идващ от Сърница, и финишира отново в центъра на Велинград.

"За нас е чест изградени от нас пътища да бъдат избрани като част от L'Etape България от Tour de France! Това е отлична възможност да подкрепим едно от най-популярните спортни състезания в света, което показва във възможно най-добра светлина как може да бъде използван даден пътен участък за осигуряване не само на придвижване и транспортна свързаност, но и на много положителни емоции за хората и любителите на спорта и колоезденето. Щастливи сме, че България чрез това състезание ще има възможност да покаже на света уникалната природа и местен колорит на Родопите!“, споделя Маргарита Попиванова, изпълнителен директор на "Европейски пътища“.

"За нас като организатори на толкова мащабно спортно събитие, налагащо изпълнението на редица международни изисквания, е от изключителна важност да можем да разчитаме на надежден и опитен партньор в лицето на "Европейски пътища“. Тяхната дългогодишна експертиза в областта на изграждането и рехабилитацията на пътища из цяла България ни дава увереността, че ще проведем L'Etape България от Tour de France по възможно най-доброто трасе“, заявява Даниел Дуков, организатор на състезанието.

Дългият уикенд, посветен на спортното събитие на годината, започва на 28 юли (петък) с откриването на музея на Tour de France и регистрацията на състезателите. Съботата (29 юли) е предвидена за забавления и подготовка, семейно каране и детска надпревара, Дългоочакваният старт на състезанието ще се състои на 30 юли (неделя) сутринта – денят, в който ще се разбере и кой ще облече митичната жълтата фланелка на Tour de France за първи път в България.

"Tour de France е най-великото колоездачно състезание в света. Всяка година то е страстно следвано от фенове по целия свят, така че естествено даде началото и на изданието L'Étape by Tour de France", коментира Кристиан Прюдом, директор на Tour de France. Към момента серията продължава да се разширява в множество международни локации, включително Китай, Тайланд, Мексико, Бразилия и Австралия, Гърция и България.“

Регистрацията за L'Etape България от Tour de France вече е отворена на сайта на събитието за всички желаещи да преживеят легендарната колоездачна надпревара в региона на Западните Родопи: https://bulgaria.letapebytourdefrance.com/registration.

"Европейски пътища“ е компания с над 20 годишна история и традиции. Тя строи едни от най-мащабните пътно-строителни обекти в България и региона, сред които магистрали, пътища, градска и паркова инфраструктура, спортни съоръжения и зали и други. Компанията е лидер и в производството на инертни материали, асфалтови смеси, бетонови изделия и много други.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Мигрантски натиск към България
Катастрофи в София
Стрелба в Москва
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията