ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Гел или прах за пране - кога какво да използваме
Автор: Екип Sofia24.bg 10:28 / 28.02.2024Коментари (0)1071
©
Ако все още използвате перилен препарат, препоръчваме да обмислите модерната алтернатива: течен перилен препарат. Вещество с гелообразна структура бързо се разтваря във вода, справя се добре с мръсотия, икономично се консумира и се изплаква добре, без да остава във влакната. Често нежеланието да се купува течен перилен препарат се дължи на невъзможността да се използва. Научете за предимствата на течния прах за пране за измиване и ще получите полезни препоръки за употреба от експерти.

Течен прах за пране като удобна форма на перилен препарат

Течните концентрирани перилни препарати се продават под формата на сашета за еднократна употреба, както и в бутилки с различна вместимост. Първият вариант е удобен за носене със себе си на пътуване, а вторият е предназначен за домашна употреба.

Кога е най-добре да се използва?

За разлика от праха за пране, компонентите на течния перилен препарат моментално се разтварят във вода с всякаква температура. Не съдържат абразивни частици или компоненти, които могат да предизвикат алергични реакции. Често геловете за пране нежно почистват и омекотяват прането. Използването им е допустимо при почистване на дрехи от деликатни тъкани и вълна, както и при обработка на детски дрехи.

Как да използвате течен перилен препарат?

Течните продукти са универсални, както и с тесен спектър на действие. Някои състави могат да предотвратят появата на котлен камък в пералната машина, докато други работят най-добре с предмети от деликатни тъкани. Подобно на праха, гелът за пране се избира за конкретна цел. Не трябва да купувате артикул с надпис "Черно“ за бели дрехи, както не трябва да наливате белина за бели в барабан с цветни дрехи.

Как се използва течния прах?

Можете да се справите успешно с измиващ гел дори от първия си опит. Ключът към успеха ще бъде подробното проучване на инструкциите за избрания продукт, както и пералнята. Правилата за зареждане на дрехи и необходимото количество гел може да се различават. Има и други ограничения, които трябва да знаете.

По правило гелът за пране се излива директно в барабана или в отделението за прах за пране. Има машини, които поддържат и двата метода, като е строго забранено зареждането на гел в барабана вътре в някои механизми. Въпреки че този метод е по-практичен, тъй като маркучът и контейнерът няма да трябва да се почистват в края на измиването.

За измерване на количеството гел към него често се прикрепя мерителна капачка. В зависимост от степента на замърсяване се измерва необходимото количество продукт, след което се налива и започва измиването. Течният перилен препарат е универсална и удобна опция, която работи по подобен начин на перилния препарат.

Използването му заедно с внимателното носене на облеклото удължава живота му, но не възстановява първоначалния му вид. Не се заблуждавайте от митовете за перилните препарати от рекламите, купувайте гелове от надеждни марки. съветва actualno.com.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Столичен общински съвет 2024-2028г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията