ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Геновева Христова-Мъри: "Общество на бъдещето" обединява професионалисти за една иновативна и модерна България
Автор: Або 11:14 / 11.12.2023Коментари (0)191
©
Много е важно да предадеш нататък, не само да взимаш, а и да даваш. Смятам, че всички успешни бизнеси трябва да връщат обратно в страната, и то абсолютно безусловно и безрезервно. Това каза Геновева Христова-Мъри в предаването "Един неделен ден по шосето“ на Радио "Фокус“. 

За себе си казва, че обича да обединява хората зад различни каузи. За нея е важно това, което прави, да остане след нея. Така Геновева Христова става част от инициативата "Общество на бъдещето“, която обединява 50 профилирани и доказани професионалисти в своята област, които ще работят за една иновативна и модерна България. 

"Бях безкрайно приятно изненадана от поканата да бъда част от инициативата "Общество на бъдещето“. Аз имам честта да бъда сред първите 50 човека, които да предадем нататък.“  

Геновева Христова определя себе си като човек, който не обича да стои на едно място. Затова винаги прави много неща едновременно. "Един от основните лайтмотиви на учредяването на "Общество на бъдещето“, което беше на 7 декември, беше "Не спирай!“. Никога не съм се спирала, никога не съм се оставяла в комфортната зона. Когато човек има енергия и визия, защо да не направи колкото може повече?“, казва тя.

Геновева Христова завършва НСА и международни икономически отношения в УНСС. За кратко е преподавател в НСА. Била е и част от женския национален отбор по футбол през 90-те години. Казва, че футболът е колективна игра, в която преобладава работата в екип. Според нея трябва да има целенасочена държавна политика за развиване на екипните спортове, тъй като в момента преобладаващи са индивидуалните. "Възпитанието в една игра, в която ти трябва да уважаваш съотборника си, да потискаш егото си и това да е за победата на отбора, а не за индивидуалната победа, изгражда много важни качества“, смята тя.   

Заедно с Анелия Касабова е основател на компанията Ligna Group, която предоставя обзавеждане за големи вериги хотели в Европа. "В последните години успяхме да обединим една група от 70-80 компании, като всяка от тях е специализирана в това, което прави. Това са 2000-2500 домакинства, които ние храним с нашата дейност. Много е важно да работим заедно и да си помагаме. В България имаме ограничени ресурси и за да станеш по-голям и да успееш на международните пазари, трябва да си специализиран или да се обединяваш. В момента предлагаме и продуктови серии, и дизайнерски продукти, за да може името България да стои по друг начин в света.“  

Геновева Христова е продуцент и мениджър на Виктория – българския представител на Евровизия за 2020 и 2021 г. "С "Евровизия“ и преживяването ни там мога да покажа, че човек, който нищо не разбира от музика, когато е с правилния екип – в случая Виктория, няма невъзможни неща. Най-добрите мениджъри не са хората, които са отлични професионалисти в това, което правят, а хората, които знаят как да създадат екипа, как да го мотивират, какви цели да си поставят и как да ги постигат“, споделя тя.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Брутално убийство в Силистра 
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Лоша инфраструктура в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията