ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Гергана Кръстева: С напредването на изкуствения интелект, рискът от измами е много голям
Автор: Екип Sofia24.bg 11:52 / 17.05.2023Коментари (1)276
©
Графичният дизайн, музиката, киното са под голяма заплаха от това да бъдат силно повлияни от изкуствения интелект, при условие че може да се клонират образи, глас и да се персонифицира дадена личност. Това каза маркетинг специалистът и предприемач Гергана Кръстева в предаването "Денят на фокус“ на "Фокус“. 

Според нея човечеството е абсолютно неподготвено за темповете, с които се развива изкуственият интелект. Тя посочи, че самият създател на OpenAI Сам Алтман е призовал Сенатската комисия в САЩ за мерки и регулации над разработките на всички конкурентни АІ платформи, тъй като в момента това се случва във вакуум. "Кривата на развитие и самообучение на алгоритмите на изкуствения интелект просто са извън контрол и ако не се вземат спешни мерки, перспективите не са добри. Сега като редови потребители се възхищаваме от способността на платформите за изкуствен интелект за ефективността и колко може да ни помогне, но вече започвам да се настройвам леко негативно“, коментира Гергана Кръстева.  

Клонирането на гласове и образи от изкуствения интелект според нея е много напреднало и рискът от измами е много голям. Тя даде пример с призива на Том Хенкс за интелектуална собственост върху собствената визия и глас на актьорите, за да не могат те да бъдат използвани за създаване на изкуствено генерирани такива.  

Композиторът Александър Костов смята, че поне за момента няма пряка заплаха за творците от развитието на изкуствения интелект. "Сегашното поколение творци няма пряка опасност да загуби клиентелата си, при положение че самата тази клиентела разчита на това да работи с хора, на човешкия контакт“,  

Изкуственият интелект обаче масово навлиза в гейминг индустрията, тъй като това оптимизира работата на разработчиците. Според него с времето нуждата от човешка намеса и надзор над генерирания продукт ще става все по-малка.  

Композиторът призна, че самият той използва изкуствен интелект за генериране на текст за създаване на приложна музика. "Текстът, който ще ви генерира ChatGPT за песен, е адски глупав, но има някаква логика. Той е много двуизмерен, сладникав текст и не може да ти свърши работа за сериозно изкуство“, поясни той.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нали това е целта на заниманието! Вкарваш алгоритми от твой интерес! И Блажените вярващи, вярват на резултата!
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията