ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Главният прокурор Иван Гешев с тежки въпроси към Демерджиев и Зарков, очаква отговори
© Фейсбук
Главният прокурор Иван Гешев постави въпроси, насочени към служебния министър на МВР - Иван Демерджиев и служебния министър на правосъдието и председател на ДАНС - Крум Зарков по време на пресконференцията вчера. Припомняме, че тя беше по повод разследване на престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. Ето какво каза главният прокурор:

“Може би виждате, това, което вие, медиите, наричате "завладяната държава“. И тук в мен възникват много въпроси:

Ако ВТБ (от показаната снимка на ръкописен текст) е руската банка, която е в санкционния списък на САЩ и е била съдружник в КТБ – как това кореспондира със зловредното руско влияние и плащането на някои лица, които предстои да бъдат установени, на лобисти? Дали това не е работа точно на това, което посочих - зловредно руско влияние, на организации и структури, които противоречат на нашите съюзнически ангажименти и на евроатлантическите партньори. Тук е въпросът, на който трябва да отговори Държавна агенция "Национална сигурност" и се надявам да отговори, дали това е така? Какви действия ще предприеме ДАНС, след като това касае националната сигурност?

Сигурен съм, че министър Демерджиев и МВР също ще извършат съответните проверки, за да се установи как кореспондира това, което има като доказателства по делото, опитите за събрани 400 000 за отстраняване на полицейски служители.

Тези въпроси стоят пред служебното правителство и пред което и да е следващо правителство.

Какво ще направи служебното правителство и кое да е следващо правителство, включително бъдещото Народно събрание, за да защитят интересите на хората и държавността в страната?

Събират се 400 000 за отстраняване на висш полицейски служител. Логичният въпрос, който възниква е: Теоретично какво би струвал един закон за закриване на специализираните структури?

Логичният въпрос, на който може би г-н Зарков трябва да отговори, дали някои закони, проектозакони, които са явно противоконституционни, са писани в Министерство на правосъдието или някъде на друго място, и след това да са преписани от предишния законопроект, изготвен от една друга политическа сила?

Дали тези закони не са предавани на задната седалка на някой джип пред Народното събрание?

По какъв начин държавата ще защити гражданите си и народа си, след като позволява да бъдат атакувани Министерство на вътрешните работи, съдебната власт и българските институции? Това са въпросите, на които трябва да отговорят служебното правителство, бъдещото Народно събрание и институциите, които посочих.

В партньорство с МВР и на всички правоохранителни структури, ние ще направим всичко възможно да си свършим работата и да отговорят на тези въпроси - кой, какво и колко плаща за това, което описах?", каза Иван Гешев

Прокуратурата на Република България очаква отговорите на ръководителите на посочените институции - служебен министър на МВР, служебен министър на правосъдието и председател на ДАНС, се казва в позиция на прокуратурата в официалната им Facebook страница.

Повече можете да видите във видеото.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
а ние чакаме отговори в чие чекмедже отиват 1/3 от асфалта по пътищата!
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията