ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Грабнаха "Кауфланд" от още едно място
Автор: Екип Sofia24.bg 12:14 / 06.05.2023Коментари (6)211
© Google
Свидетели сме на пореден случай, в който верига за хранителни стоки рекламира в брошурата си промоционални продукти, които са знакови за даден празник (като днешния Гергьовден), и в средата на периода да кампанията обявява, че няма да ги достави. Това обясниха от "Ние, потребителите" след публикацията на Plovdiv24.bg "Кауфланд": Молим да ни извините, появиха се непредвидени обстоятелства".

И добавят:

"Този път става дума за продукти като агнешка плешка за 19,99 лв./кг и агнешки бут за 20,99 лв./кг, за които в седмичната брошура е посочено, че ще бъдат налични за кратко – в периода от 4 до 7 май. Съобщението, с което търговецът информира през медии, че "поради непредвидени обстоятелства“ няма да може да предложи тези продукти, е публикувано в края на деня на 5 май.

Същевременно промоционалните продукти с преференциалните им цени продължават да фигурират в онлайн брошурата на страницата на компанията, както и в приложението за отстпъки.

Това е нелоялна търговска практика по смисъла на чл. 68ж, т.5 от Закона за защита на потребителите. Тя се изразява в това, че търговецът е обявил изгодни продажни цени на стоки за определен период, но не е осигурил налични количества от тях (вкл. от друг търговец) или на равностойни на тях стоки на обявената цена за промоционалния период от време и не посочва разумни основания за това.

Тази практика се наблюдава вече в продължение на месеци и няма публино достъпна инфомрация предприети ли са действия за санкционирането и забраняването и от страна на контралния орган – Комисия за защита на потребителите.

Според поместения на интернет страницата на КЗП регистър на влезлите в сила нелоялни търговски практики последните забранени нелоялни практики на въпросната верига са през 2021 г. - общо 4 на брой. По отношение на конкурентните вериги – последната забранена нелоялна практика на една от компаниите е 1 брой през 2021 г. и 1 брой на друга компания – през 2023 г.

Нито една от тези забранени нелоялни практики не касае прийома отправяне на покана за покупка чрез рекламни брошура и впоследствие разпространяване на събощения, че част от промо стоките няма да бъдат доставени поради "непредвидени обстоятества“. Нима за контролния орган КЗП обяснението "непредвидени обстоятества“ е разумно основание, с което търговецът може перманентно да се извинява и да продължава да подвежда клиентите си?

Въпросът е докога тази нелоялна практика ще бъде прилагана спрямо потребителите в ущърб на икономическите им интереси? Извършвала ли е КЗП проверки във връзка с нея, какво е установила, налагала ли е санкции и забрани?

В случай че до момента не е била сезирана от потребители с официални жалби и сигнали, да се счита за сезирана чрез медиите".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 08.05.2023 г.
0
 
 
Всички мръсни боклуци реват за умряло агне Не се наядохте изроди.
0
 
 
Абе стига му правете реклама. Има и други магазини. Аз при тях не стъпвам,основно скъпи боклуци.
Aнонимен
на 06.05.2023 г.
0
 
 
Може ли на Гергьовден да няма агнешко месо? Скакалци и бормашини ли да ядем?
Aнонимен
на 06.05.2023 г.
+2
 
 
Коя е КЗП ? Изобщо работи ли някоя институция в момента ? Разпад на държавността ! Няма правителство няма парламент !Всички се занимават с бомбата инсценировка или не ! И държавата отива към пропастта ,да стягаме следващи избори със същите партии и участници и същите резултати ! Скоро не виждам изход и все по зле отиват нещата ! Шенген ? Кой ще ни приеме в това състояние и защо ?
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията