ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Гражданка: Случка в градския транспорт зареди деня ми с усмивка!
Автор: Пламена Николова 12:42 / 23.06.2022Коментари (5)134
© Sofia24.bg
Архив
Читателка на Varna24.bg сподели интересна случка, на която е станала свидетел, докато пътува тази сутрин за работа. Публикуваме коментара, изпратен до медията ни, без редакторска намеса:

"Тази сутрин, докато пътувах към работа, неволно станах свидетел на нещо, което ме накара дълбоко да се замисля, но и нещо, което зареди деня ми с усмивка. 

В тролей по линия 88 от първата врата се качи майка с момченце на видима възраст 10-11 години. Детето застана усмихнато до нея и по нищо не личеше, че има някакъв проблем. На първата седалка пътуваше друга майка с дете на същата възраст. Жената стана, за да отстъпи мястото си на момченцето, което носеше на гърба си раница. Другата майка, красива и лъчезарна млада жена, обясни, че не е нужно, тъй като слизат скоро. Въпреки това, дамата стана, а правостоящото дете грейна и се намести на седалката до другото момченце, което играеше на телефона си. Двете деца си размениха поглед и усмивка и впериха поглед в устройството. 

До тук, нищо необичайно...Най-неочаквано обаче, детето, на което беше отстъпено място, се метна на врата на жената, която му го отстъпи и започна да я целува. Тя, макар и изненадана, отвърна на малчугана с прегръдка и целувка. Едва след този изблик стана ясно, че детето има някакъв здравословен проблем. Другото момченце, доста изненадано и малко ревниво и учудено проследи с поглед случващото се и попита без думи, само с очи: "Какво става?"

Притеснена, майката на другото дете го дръпна и с усмивка му прошепна: "Нали се разбрахме?". От своя страна другата жена я увери, че всичко е наред и няма повод за притеснение. 

Двете майки завързаха разговор, от който стана ясно, че младата жена води на занималня за деца със специални потребности детето си, но тя ще продължи още кратко. След това няма никаква алтернатива и тя ще поеме цялата грижа за него. 

Дойде време за слизане. Момченцето стана, обърна се към непознатата жена, която разцелува преди минута, и с още по-широка усмивка изстреля: "Чао, сладурче!".

Жената седна на мястото до сина си, а детето вдигна ръце и попита:"Какво беше това?"

Тогава майката му обясни с най-подходящите думи, че това дете заслужава уважение и грижи и вероятно е възпитавано с много обич, за да реагира с обич на всеки, който му е помогнал с нещо, та дори и с отстъпено място в автобуса. 

"Не всички сме програмирани еднакво, но това не означава, че не трябва да се разбираме и подкрепяме. Не се плаши и не се изненадвай. Това момченце има здравословен проблем, но въпреки това е изключително лъчезарно и мило, а това е най-важното и всяко дете трябва да вземе пример от него. Когато видиш човек, който има здравословен проблем, не се отнасяй със съжаление към него, бъди му приятел, той има много ценни качества и заслужава твоята подкрепа. Трябва да бъдем добри хора, да бъдем толерантни".

Това обясни майката на детето си...Слязох от автобуса усмихната и изпълнена с надежда..."







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.06.2022 г.
-2
 
 
Измислена политкоректна случка....ама много измислена! Като по учебник!
Aнонимен
на 23.06.2022 г.
+1
 
 
Нека повече хора се сещат. Дано тази публикация събере толкова положителни коментари било то и "браво", колкото всички негативни на тема политиката днес..
Aнонимен
на 23.06.2022 г.
+2
 
 
докато има такива хора има надежда за България.
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2024
Влизането на България в Шенген
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да (567) 53%
Не (394) 37%
Не мога да преценя (109) 10%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията