ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Иван Костов: Румен Радев говори като руски агент
Автор: Екип Sofia24.bg 10:35 / 06.02.2023Коментари (1)230
©
Не може да има толкова мощни гласове на руски агенти за влияние в България. Не може да има такива мощни гласове и то да са по телевизията, а ние да очакваме българското общество да се ориентира правилно. Не е само тук този проблем, виждаме, че и в други страни го има. Този заяви Иван Костов пред БНТ при Георги Любенов. Според него президентът Румен Радев говори като руски агент.

"Смешно е президентът да хвали служебното правителство, че е овладяло цените на електроенергията, защото това стана благодарение на ЕС и САЩ. Те се пребориха с Путин, а не нашето служебно правителство", каза още той.

"Русия няма шанс да спечели тази война от технологична гледна точка, защото остана сама, извън глобалната икономика. Тя няма как да успее да произведе такива оръжейни системи. Нищо добро обаче не се вижда за България". Този коментар направи Иван Костов пред БНТ във връзка с войната в Украйна.

"БСП са прави като казват, че не са изнесли оръжия за Украйна с техен подпис, ние сме продали оръжия, които са изнесени за Украйна. България не спечели от това, че не предостави безвъзмездна помощ, а продаде оръжия. Това не създава доверие в нашата Евроатлантическа принадлежност. Такива решения изтеглят България и я държат в периферията, където има съмнения, че сме достатъчно солидарни членове", допълни Иван Костов.

Костов смята, че Борисов още управлява, тъй като всички ключови органи остават с несменени ръководства.

"Блокирането на този парламент попречи на това изваждане от ключови позиции на пирамидата. Това е мафиотска пирамида, настанена в институциите на властта. Не може тази битка да спре посредата", каза той.

По думите му единственото ново на изборите е коалицията между "Продължаваме промяната" и "Демократична България", а другото ще бъде същото. Коалицията между ПП и ДБ има голям потенциал.

По думите му в България няма икономическа криза. "Икономическата криза в България, при положение, че има реален икономически растеж - няма. По теория няма. По всеобщото разбиране, това не може да се нарича икономическа криза", смята Костов. Според него обаче енергийното оръжие срещу Русия беше блокирано, но това не го е направило служебното правителство."

Иван Костов коментира, че България трябва да изпълни условията за Плана за възстановяване и устойчивост, каквито и да са те. "Те включват съдебна реформа, те включват подсъдност на главния прокурор", добави той.

Костов изрази мнение и по напрежението между България и Северна Македония, което се изостри вчера. "Позицията на България е изцяло върху европейските правила и стандарти. Ние не се отклоняваме от тях. Този, който се отклонява за съжаление вчера беше Република Северна Македония. В Европа такова нещо няма", каза Костов за неработещата граничната система на "Деве баир" и тайните списъци с български граждани.

"Властта в РСМ постъпи унизително и недопустимо спрямо българския народ "Отива български вицепремиер, вътрешен министър. Защо не поднесе цветя заедно със своя македонски колега? Къде е македонският му колега?", попита Костов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Абсолютно вярно! Май ще се окаже, че Костов е най-добрият политик от 44г насам, колкото и да сме го псували навремето, историята разкрива всички правилни неща коита са направени за да сме бяла държава сега, а не сателит на путлер...
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Мигрантски натиск към България
Катастрофи в София
Стрелба в Москва
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията