ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Иван Сотиров: Има голямо очакване за национално ценностно обединение в дясно
Автор: Цоня Събчева 16:58 / 08.12.2023Коментари (0)638
© Фокус
Има голяма очакване за национално ценностно обединение в дясно. Това обяви в аудиокаста на "Фокус" "Това е България" Иван Сотиров, народен представител от 37-тото и 40-тото Народно събрание, бивш кмет на столичния район "Средец“, сега  председател на Гражданско сдружение "Достойнство, отговорност, морал“. 

Той уточни, че е противник на единните партии и добави, че във всички случаи има голямо очакване за едно сериозно, национално движение, едно широко обединение ценностно, както е тръгнало СДС в началото. Неговото виждае е това обединение да бъде контрапункт на този политически разпад и на тази деморализация.

"Да се даде алтернатива на хората, които действително искат връщане на нормалността в политиката, на едно смислено дясно, каквото в България, за съжаление, не успя да се роди през годините. Имаше опити, имаше десни политици и десни хора, но така или иначе, дори СДС не можа да стане сериозна дясна политическа сила и разчисти терена на разни. Виждаме, че сега дори БСП експлоатират националната карта, най-антинационалната партия, партия, която над 100 години в цялата си история е изпълнявала поръчките на Кремъл за ликвидиране на българския национален елит, за превръщането на целия ни политически елит в един Кремълски слугинаж. Тези хора имат наглостта сега да говорят за формирането на някакво широко национално обединение около БСП", бе категоричен Сотиров.

Според него има голям потенциал от хората, които продължиха да гласуват по старата схема за по-малкото зло. "Всички тези проекти, които се появиха и изгряха като някакви метеори на хоризонта, имаха "съпорта" на олигархията, на много сериозни финансови ресурси и т.н.", отбеляза бившият депутат.

"Ние не можем да очакваме, че ще имаме такъв "съпорт", защото ние имаме амбицията да заявим на този олигархичен модел, на това възпроизводство на старата БКП и ДС номенклатура династично. Защото това беше замисълът на целия преход, и за съжаление, комунистите успяха в това отношение. Сега виждаме, че навсякъде най-големите таланти на нацията се оказаха техните синове, внуци, утре може би и правнуци. Защото БСП винаги и БКП е била династична партия. Спомням си, че там дори си прехвърляха привилегиите на активните борци на внуците. И това го виждаме сега и след  10 ноември, независимо какви американски легенди ни разправят за сбъднатите американски мечти. Но за всеки здраво мислещ човек, който е живял в България, не идва някъде отвън, е ясно как се случиха нещата в България и целия преход", каза още Сотиров.

По думите му основната отговорност за разпиляването на енергията от началото, когато бе създаден СДС, е на лидерите, без да искам всички да ги слагам под един знаменател. "Имаше един период, когато СДС се еманципира, но след това, с формирането на единната партия, СДС беше пак върнат в този сценарий на националните съгласия, на консенсусите, да реформираме БСП, да крачим на два крака ляв и десен. Ние така реформирахме БСП, че ликвидирахме СДС", посочи Сотиров и продължи: 

"Проблемът е, че те от самото начало имаха план и в това успяха. Те не са кой знае какви гениални сценаристи, но те имаха две основни, елементарни задачи - едната бе да съхранят ресурса, който имат, чрез трансформацията пари - власт - власт - пари и т.н, в  което успяха да не допуснат да им се  търси политическа отговорност и отговорност за престъпленията, и преди 10, и след това. Защото целият грабеж на България беше реализиран, предимно от техните хора. И другото, което беше изключително важно, да не допуснат лидерство, защото те от самото начало имаха достатъчно ресурси, поне това да реализират", заключи събеседникът.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Олимпийски игри в Париж 2024
Столичен общински съвет 2024-2028г.
Първа лига, сезон 2024/2025
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията