ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Изпреварваме ли правилно на магистрала?
Автор: Екип Sofia24.bg 12:43 / 02.01.2023Коментари (6)279
© Facebook
Европейският център за транспортни политики припомня важни правила във връзка с придвижването по магистрала и правилният начин за изпреварване. Във фейсбук страницата си е публикувана снимка с точна информация, видя Plovdiv24.bg.

По традиция предстои "голямото пътуване" на всички прибиращи се след празничните дни. Призоваваме Ви да карате внимателно и да спазвате правилата за движение по пътищата отворени за обществено ползване.

Припомняме няколко важни правила при движение по автомагистрала, валидни на територията на Република България!







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В посочената картинка белият автомобил може да кара примерно с 90, защото лентата е по-читава от дясната. В резултат на това или ще започнат да му пресвяткат и ако не мине в дясната ще го задминат от дясно, а ако задният е по-агресивна личност, може да го засече и да стане бой.
+1
 
 
Изпреварването е забранено - факт! Но! Ако се престроиш от лява в дясна лента не е забранено! След като се престроиш не е забранено да караш със разрешена скорост макар и по-голяма от тази на движещият се в лява лента! Никой никъде не казва, че трябва пак да се връщаш в лява лента!
0
 
 
Проблема не е в правилата а ограниченото мислене на повечето индивиди зад кормилното устройство.Достатъчно ясно е определено в Закона за движение по пътищата че до скорост от 80 км.ч водача има право да избере коя лента му е по удобна за движение, което автоматично означава за в градски условия където скороста е 50 км.ч .Във всички други случай при разрешена скорост по пътния участък над 80 кв всички извънградски пътища водача трябва да се намира в най дясна лента освен ако не извършва изпреварване или заобикаляне на препятствие.Във всички други случаи превозното средство трябва да се намира в най крайна дясна лента по посока на движениеКакво правим ако пред нас в лява лента има един малоумник който е решил че ще кара в нея и не се отмества.Единствения начин(забранен по закон) е изпреварване отдясно, защото няма патрулка на всеки метър за да го санкционира този постоянно каращия в лентата за изпреварване.На магистралата е същото-някои водачи казват 140 км.ч е разрешено и се наместват в крайна лява лента и си карат.Да ама нямаш право по закона, аз мога да бързам и да искам и с 200 да карам, аз си нося административната отговорност от фиш акт и тн от камера полиция .Друг казус който даваха по новините патрулка, която нарочно караше в лява лента със 140 и водачи отзад я изпревариха отдясно при което бяха санкционирани и за превишена скорост и за неправилно изпреварване отдясно.Ами за къв чеп ми карат в крайна лява лента при положение че не извършват изпреварване.Тъпо българско мислене - на мен може да не ми е добре но е важно на другите да и е зле.ХАйде със здраве и безаварийни на всички! И мислете с тези глави хора ,те не са за равновесие, а да мислите с тях, ако могат една немалка част от тях.
0
 
 
Те кретените изпреварват дори в аварийна лента а камо ли отдясно.
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Столичен общински съвет 2024-2028г.
Сериалът "Чернобил" 2019
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията