ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Кирил Петков: Забавянето на закона за КПКОНПИ излиза прекалено скъпо на българите
Автор: Екип Sofia24.bg 13:43 / 07.12.2022Коментари (2)610
©
Забавянето на закона за КПКОНПИ излиза прекалено скъпо на българите, стана ясно от думите на Кирил Петков, казани от парламентарната трибуна, информира пресцентърът на "Продължаваме промяната".

"Днес Народното събрание разглежда един от най-важните законопроекти за България и първия, който беше внесен от "Продължаваме промяната" още при старта на работата на новия парламент. Това е законопроектът за КПКОНПИ, който ще даде възможност на България да противодейства на корупцията".

Този законопроект е задължително условие за повишаване на доверието към България във връзка с приемането ни в Шенгенското пространство, както и за получаване на второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост.

"Той създава условията за цялостна реформа на КПКОНПИ, като предвижда разделянето на комисията на две с цел реално разследване на корупционните престъпления, идентифициране на хипотезите с най-голям корупционен риск с оглед максимална ефективност на Комисията и възможност за разследване на много големи корупционни престъпления“, посочи Петков.

"В своя законопроект "Продължаваме промяната“ предлага всички членове да бъдат избирани от Народното събрание за максимална прозрачност, председателят да е с 5-годишен мандат, изборът на председател да е при много по-високи критерии от останалите членове, като целта е да има достатъчно време да си свърши работа и да носи отговорност за решенията си", каза още съпредседателят на ПП..

"След приемането на самия закон, избирането на истински независими и качествени кандидати ще бъде следваща съществена стъпка по пътя към осъществяването на мечтата за просперираща България без корупция. Искам да се върна отново на важността на този законопроект. Той не само е условие за получаване на второто плащане по Плана за възстановяване, не само подобрява шансовете на България да влезе в Шенген, а реално адресира най-големя проблем в България: корупцията".

Той отбеляза още, че "Прозрачност без граници" нарежда България след Гана, Сенегал, Буркина Фасо в техния корупционен индекс, но на българските граждани не им трябват примери от Африка, те реално могат да усетят навсякъде в своя живот цената на корупцията.

"Корупцията може да се види по пътищата, по които умират българи всяка година. Пътища, които са построени с по-малко асфалт, с по-малко трошен камък, с по-малко машиносмени, за да върнат пътните фирми част от парите на управляващите в чували, вместо да ги вложат в строителството на качествени пътища", каза Петков.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ПРЕКАЛЕНО СКЪПО НИ ИЗЛЕЗНАХА ТВОЙТЕ ЛЪЖИ.ТИ СИ НИЩО.ПРОСТО СИ ЕДИН ГОЛЯМ ЛЪЖЕЦ.
0
 
 
я върви на жена си под полата,дебил психясъл лъжлив!
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията