ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Кметът на Добрич Йордан Йорданов: Протестите могат да доведат до сваляне на правителството
Автор: ИА Фокус 15:06 / 18.09.2023Коментари (0)182
©
"Терористи" беше думата, която обедини абсолютно всички, които се грижат за земите на България. Това каза в аудиокаста "Това е България" на "Фокус" кметът на Добрич Йордан Йорданов. Няма как да наречеш своя помен през вековете, хората, които са се трудили върху тази земя и са давали живота си, по този начин, категорично заяви той.

"Даже се връщам и назад, ние скоро ще празнуваме на 25 септември - Празника на Добрич, връщането на Южна Добруджа към България. Хора, които са преговаряли с изключително дипломатически методи, за да върнат тази ценност - земята към пределите на България. И тази дума, в крайна сметка тя обедини, пак казвам всички, които се грижат за земите на България. Обида е към най-малкия, може би и до най-големия. Но искам да отворя една скоба и да кажа, тъй като във вашето интро прозвучаха въпросните Майбаси, които се правят като акцент в национални медии. Нека да се замислим в кои сфери няма точно такива Майбаси или големи производители, или големи инвеститори, или хора, които просто са големи - дали в туризма, дали във фармацията няма такива? Навсякъде има такива, това не е проблемът. Проблемът е начинът, по който се комуникира с отраслите. И този, бих нарекъл евтин и кризисен пиар, след гласуването на Декларацията да отпадне забраната, се появиха локални пожари на зърнопроизводителите, на животновъдите и т.н. Обаче, след изказването на думата “терористи" това се превърна в една стихия, бедствена стихия за правителството. Аз не мога да кажа към момента как това нещо може да приключи, защото в моята кратка политическа история и дълги години като жител на гр. Добрич в България, такъв тип изказване спрямо отраслите не бяха чувал, признавам си. Все е имало напрежение, но такива крайности никога не съм виждал", каза кметът на Добрич.

"Аз смятам, че всеки има законното право да протестира и да изразява своята позиция. Това е демократично право, то е записано и по Конституция, записано е във всички закони. Така че когато е подадено по нормалния надлежен ред, когато са уведомени всички институции всеки има право да протестира, никой не може да забрани на другия да протестира. Така че това е съвсем нормален процес да се изрази дадена позиция, дали е недоволство или позиция, няма значение. Няма нищо лошо в протеста. Между другото, като казваме протест, не забравяйте, че преди точно 3 години същите тези хора, които управляват в момента от “Продължаваме промяната", те бяха на протеста долу пред Министерски съвет и пред парламента. Същите тези хора бяха там на площада. И три години по-късно, те изпитват на гърба си същото онова нещо, срещу което се бореха уж. За съжаление, за някои хора това изглежда, че те предадоха промяната, но да видим", допълни Йорданов.

Според кметът на Добрич стихията вече се е разрастнала, пожарът вече е доста голям и правителството не може да го загаси.

"Това, което виждам като изход в този момент, не казвам, че няма други, но към този момент, напрежението, което се е концентрирало върху министър-председателя, върху министъра на земеделието, вероятно протестиращите, така очаквам аз като страничен наблюдател, но ще искат и оставката на правителството. Това е така, защото пак казвам, след хилядите искания за срещи и не откликването от страна на правителството, протестиращите просто отказват среща към този момент. Аз съм сигурен, този бранш през годините винаги е намирал път към правителството, път към разговорите, път към диалога", обясни той.

Цоня СЪБЧЕВА


Още по темата: общо новини по темата: 292
24.04.2024 »
24.04.2024 »
25.03.2024 »
20.03.2024 »
15.03.2024 »
07.03.2024 »
предишна страница [ 1/49 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Наводнения 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията