ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Който има неплатени глоби към КАТ, повече няма да може да кара колата си
Автор: Екип Sofia24.bg 15:05 / 28.06.2023Коментари (15)257
© Plovdiv24.bg
Автомобилите ще могат да преминават задължителния технически преглед само ако собствениците им са платили надлежно всички глоби към КАТ. Освен това актове, фишове и наказателни постановления за нарушения по пътищата ще могат да се връчват изцяло електронно.

Това са част от промените в Закона за движение по пътищата, които влизат в проектобюджета на финансовия министър Асен Василев.

Те са представени в преходните и заключителни разпоредби. Целта на предложението е да се постигне по-висока събираемост на глобите и съответно повече приходи за бюджета.

Години наред МВР не успява да събира наложените глоби за нарушения по пътищата, отчасти и заради неработещата система за връчване на фишовете и постановленията.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Споко излезе решение на канституцианен съд че тези неща са плотивоконснитуционни и няма как тези глурости да минат през народно събрание.
+1
 
 
Как ще го връчиш фишчето електронно на Бай Теньо на 70 години дето електронно му е само дистанционното на телевизора.
+3
 
 
става изключително лесно-един програмист вкарва в програмата за прегледи опция -системата автоматично проверява за глоби и ако има такива не позволява да се продължи нататък-екрана светва червено и процедурата се прекратява автоматично -после нека вуйчо ти има пункт за прегледи
Сагата с обратния завой на Сточна гара приключи.... и то приключи в полза на законовата ситуация, защото до сега нищо не беше ясно поради това че маркировка, знаци и светофар не даваха яснота по това забранен ли е обратния завой в крайна сметка или не...
на 28.06.2023 г.
+3
 
 
Те също така от години не могат да си оправят системата да не глобява хора без да има причина.. ама това е друга работа и не е важна нали!?! После иди се оправяй че всъщност не си в нарушение. Да не говорим че пак заради скапаната им система хора могат да бъдат глобени над хиляда пъти за едно и също нарушение, без да знаят.
+3
 
 
Нищо няма да стане за такива като мен нормалните граждани ако ида да си направя преглед и имам 20лв. фиш ще ме върнат ама за тия дето имат десетки а някой и стотици актове и фишове пак ще си минават. Това няма спиране както все още се минава преглед без да си плащал 10 години назад данък така и ще се минава с фишове и актове. Системата е прогнила каквото и да правите в България сивата икономика и шано далаверите няма спиране.
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията