ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Костадин Костадинов: Санкциите "Магнитски" са поредната груба намеса във вътрешните ни работи
Автор: Рени Томович 19:15 / 16.02.2023Коментари (0)568
©
Посланието със санкциите "Магнитски“ от американската страна е едно – че България е тяхна територия, в която те могат да се разпореждат както си решат.Това каза в обзорното предаване "Това е България“ на "Фокус“ лидерът на "Възраждане“ Костадин Костадинов. "Това, което те направиха за пореден път е поредната груба намеса, безцеремонно вмешателство във вътрешните ни работи. Тук волята на американските политици е закон. Координаторът по тази санкционна програма беше посрещнат, включително от нашия президент. А президентът трябва да се среща само от хора, които са от неговия ранг, когато са чужденци. Отношенията между България и САЩ не са отношения между съюзници, а са отношения между сюзерен и васал“.

Гузно е поведението на повечето български политици, аз съм изненадан от мълчанието на Борисов и ГЕРБ, защото Горанов е несправедливо обвинен и те би трябвало да го защитят, а те мълчат, това е недостойно поведение, категоричен е Костадинов. “Санкциите срещу Горанов, който е много близък до Борисов, тези санкции удрят помощника, за да стане ясно на главния герой в ГЕРБ, че трябва оттук нататък да слуша.“

Най-интересното е, че при тези хора, имам предвид двамата бивши шефове на АЕЦ "Козлодуй“, не става дума за руска връзка, а става въпрос за американска връзка, смята Костадинов. "Тези хора са наказани за това, че са проявили мъжество и са защитили българския национален интерес като не са допуснали да се вкара в атомната ни централа опасно американско ядрено гориво. И американците ни казват – ако не правите това, което ви казваме, ние ще ви накажем. Затова тази брутална намеса във вътрешните ни работи трябваше да бъде осъдено от абсолютно всички политически партии. А го осъждаме само ние от "Възраждане“, защо? Американците са доказали, че те не уважават своите слуги. След като им свършат работа, те ги изхвърлят, а в някои случаи буквално ги унищожават – и политически, и физически“.

Ние трябва да кажем на американците - след като твърдите, че тези хора са корумпирани, дайте ни доказателства, категоричен е Костадинов. "Прокуратурата в предишния случай предяви искания към американските, така наречени партньори, да представят своите доказателства, защото трябва да се заведат дела от нас, ако някой е пристъпил закона. Само че американците не предоставиха тези доказателства. Сега също няма да ги предоставят, което навежда на мисълта, те изобщо разполагат ли са такива или действат като рекетьори“.

Относно референдума за запазване на българския лев, Костадинов каза: "Кампанията върви много добре въпреки и напук на лошото време. Нашите доброволци, прекланям се пред тях, те показаха, че няма как тази кауза, която ние прокарваме, да не бъдат българите победители. Крайно време е българите да имаме свободата да бъдем питани, да изберем свободата като цяло. Искам да призова всички българи да потърсят координаторите на "Възраждане“, нека да се обърне към нашата интернет бланката, да събере подписи и да ги изпрати на нашия адрес – София, бул. "Христо Ботев“, 111. Ние получаваме хиляди подписи от цялата страна и от чужбина. Ние трябва да решим искаме ли България да запази своя суверенитет или искаме да бъдем унищожени като държава. Нека да се знае – никой не бива да си мисли, че като има в момента 1000 лв., разполага с 500 евро. Няма гаранция, че курсът няма да бъде променен“.

Цоня СЪБЧЕВА


Още по темата: общо новини по темата: 16
26.03.2023 »
27.02.2023 »
27.02.2023 »
19.02.2023 »
19.02.2023 »
16.02.2023 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Бюджет на София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията