ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Министър Стоянов: Днес виждаме все повече хора, които подкрепят идеята за изграждане на модерна армия
Автор: Екип Sofia24.bg 16:51 / 03.05.2023Коментари (0)170
©
Военнослужещи от резерва и запаса, учени и научни работници с принос към военната история и теми, свързани със сигурността и отбраната, ветерани, военноинвалиди, представители на военнородолюбивите съюзи и дружества по традиция бяха наградени със заповеди на министъра на отбраната Димитър Стоянов и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов по случай Деня на храбростта и празник на Българската армия 6 май. Официалната церемония се проведе днес, 3 май, в зала "Тържествена“ на Министерството на отбраната. Наградите се връчват за активна обществено полезна дейност в интерес на националната сигурност, военно-патриотичното възпитание и укрепването на българската държавност. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. 

"С тези заслужени награди ръководството на Министерството на отбраната изказва своята благодарност за неуморния Ви труд, за развитието на военно-патриотичното възпитание, за споделените експертиза и житейски опит при разрешаването на сложни казуси и предизвикателства“, каза в приветствието си министърът на отбраната Димитър Стоянов. "Благодарение на всеотдайността Ви, на Вашите усилия, на инициативите, които развивате, българското общество възражда доверието си към нашата армия. Днес виждаме все повече хора, които подкрепят идеята за изграждане на съвременна модерна армия, способна да отговаря на предизвикателствата“, каза още той.

Министър Стоянов бе категоричен, че Българската армия ще продължава да се модернизира. "Вярвам, че всяко политическо и военно ръководство ще продължи да работи открито и честно в тази насока. Сигурен съм и, че нито едно ръководство няма да си позволи лукса да пренебрегне експертизата, която може да предоставите в процеса на модернизация. Общите ни усилия не са и няма да бъдат напразни“, посочи още министърът на отбраната.

Той поздрави присъстващите с предстоящия 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия и им пожела здраве и висок боен дух.

"Признателен съм Ви, че със службата и работата си в Българската армия продължавате да сте пример и еталон за достойно изпълнен дълг. Дадохте максимума от себе си за гарантиране на сигурността и отбраната на Република България. Работихте всеотдайно за развитие на така нужните ни отбранителни способности, защитавахте националния интерес. Утвърждавахте значението на своите формирования, на видовете и родовете войски“, заяви в приветствието си началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Той изтъкна екипния дух, нуждата от общуване със съмишленици и постигането на общи цели, които продължават да обединяват представителите на родолюбивите организации у нас. "Уважение заслужават усилията по защита на интересите на членовете на вашите организации и участието ви в обществения живот на страната, особено по отношение на развитието на Българската армия. Това показва, че в армията са служили и служат хора с достойни позиции. Хора, които могат да анализират обстановката и проблемите на деня и да подпомагат вземането на разумни решения“, категоричен бе адмирал Ефтимов.

В слово-отговор от името на наградените майор Веселин Станев, председател на пловдивската общинска организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва отправи поздравление за Деня на храбростта и пожела здраве и енергия за успешно изпълнение на отговорните задачи, които стоят пред Министерството на отбраната и Българската армия.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Лоша инфраструктура в София
Газови доставки
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията