ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Министърът на туризма откри летния сезон
Автор: Екип Sofia24.bg 18:16 / 24.05.2023Коментари (3)294
© Министерство на туризма
Министърът на туризма д-р Илин Димитров участва в церемонията по откриването на летния туристически сезон в Приморско. Заедно с министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, официално обявиха и откриването на новия Филиал за спешна помощ в града, който ще подсигури денонощна медицинска грижа за туристите и жителите на Приморско и района, още със старта на летния сезон. Това се случи в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май, който е и официалният празник на Община Приморско, съобщиха от Министерството на туризма.

В тържествените чествания се включиха представители на централната и местната власт, много официални лица, партньори, гости и граждани. Кметът на Приморско д-р Димитър Германов подчерта, че откриването на медицинския филиал е било дълго чакана новина и благодари за помощта и подкрепата на институциите. 12 години съм кмет, 12 години се боря, а проблемът сега беше решен за 6 месеца от служебното правителство, изтъкна кметът д-р Германов. Той връчи почетния знак на Община Приморско на министрите Димитров и Меджидиев, както и на Областния управител проф. Нейкова.

При символичното откриване на Лято 2023 министър Димитров поздрави кмета Димитър Германов и му подари икона на светите братя Кирил и Методий с думите да закрилят него и града и с пожеланието за успешен и безоблачен сезон.

В най-българския и светъл празник, 24 май, празнуваме и отбелязваме своята културна идентичност, повече от всеки друг народ по света. “Поздравявам Ви, че сте припознали за свой патронен празник точно този ден и сте избрали за свои символични пазители Светите братя Кирил и Методий!“, каза министър Димитров.

Министерството на туризма винаги е било съпричастно с утвърждаването на българската култура и нейните послания по света и продължава да полага своите непрестанни усилия, за да разпространява древната българска култура, история и традиции, като привлича туристи от цял свят.

Богатото ни и многообразно културно наследство е още една възможност да правим туризъм на много високо ниво, подчерта служебният министър.

Министър Димитров поздрави кмета за готовността на община Приморско да посрещне своите туристи и за предприетите действия преди сезона. Той отбеляза подобрената инфраструктура – ремонти на улици, осветление, озеленяване, осигурените над 200 паркоместа повече за този сезон.

Министър Димитров напомни, че за високото качество на туристическата услуга без съмнение е задължителна и висококачествената, адекватна и навременна медицинска грижа. А новият медицински център е предпоставка и обещание за това. Филиалът значително ще подобри спешната помощ по южното Черноморие, изтъкна министър Илин Димитров и благодари на своя колега министър Асен Меджидиев за доброто партньорство.

След церемонията по откриването на летния сезон, всички се отправиха към мястото, където се помещава Филиалът на Спешна помощ и до Малък южен плаж, който вече е готов да посрещне туристите. Министърът разговаря на място с представителите на концесионера за готовността им. За чистотата на морската вода и плажа са предприети мерки по още по-добро почистване, включително и на морски отпадъци, съобщиха от общината. Осигурени са спасителите, а представител на концесионера обеща да бъдат запазени зоните за свободно плажуване и обяви, че не се предвижда увеличение на цените на плажните принадлежности.


Още по темата: общо новини по темата: 1193
05.02.2024 »
30.11.2023 »
23.11.2023 »
21.10.2023 »
14.10.2023 »
11.10.2023 »
предишна страница [ 1/199 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да го закриват направо - с тази "селяния" , мутри и цени покрай морето. :-))))
0
 
 
айде всочкото манго-примат на плажа хаха
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Откриват нови детски градини и ясли в София
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Лоша инфраструктура в София
Григор Димитров: По-добър съм от преди седем години!
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията