ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Назначиха нови областни управители на София и Софийска област
Автор: Йоланда Пелова 18:31 / 26.04.2024Коментари (0)1007
©
Правителството прие решение, с което се освобождават настоящите областни управители на областите Ловеч, Русе, Силистра, Сливен, София и Софийска област, съобщиха от Министерски съвет.

За областен управител на област София-град е назначен Стефан Арсов. Той има магистърска степен по "Право“ от Софийския университет "Св. Климент Охридски“. Дългогодишен юрист с опит както в частния сектор, така и в общинската администрация на Столична община. До момента той заема поста "заместник-областен управител“ на област София-град.

Силвия Арнаутска е назначена за областен управител на Софийска област. Тя е завършила магистратура "Предучилищна и начална училищна педагогика“ и "Образователен мениджмънт – Управление на образованието“ в Югозападния университет "Неофит Рилски“. Арнаутска е дългогодишен преподавател, а през последните близо седем години е експерт по "образование и здравеопазване“ в община Ихтиман.

За областен управител на област Сливен е назначен Чавдар Божурски. Той е магистър по право в СУ "Св. Климент Охридски“. От 2017 г. до 2021 г. е заемал същата ръководна длъжност. От август миналата година до момента е бил заместник областен управител на област Сливен. Преди това Божурски е заемал ръководна длъжност в Областна дирекция "Полиция“ – Сливен.

Илиян Великов е назначен за областен управител на област Силистра. Великов е завършил Висше техническо училище "Ангел Кънчев“ в Русе. Два пъти е заемал длъжността заместник областен управител на област Силистра. Преди това е заемал ръководни длъжности в ОДМВР-Силистра.

За областен управител на Русе е назначен Драгомир Драганов. Той е магистър по икономика. Бил е народен представител в 48-ото и 49-ото Народно събрание. Бил е кмет на община Две могили от 2007 г. до 2011 г. и зам.-кмет на община Бяла.

Дора Ангелова е назначена за областен управител на област Ловеч. Тя е завършила "Право“ и "Икономика“ в УНСС. Дългогодишен служител е на Областната администрация в Ловеч, като до този момент е заемала длъжността "Главен юрисконсулт“. Има опит и в социалната сфера като "Старши юрисконсулт“ в Регионалната дирекция "Социално подпомагане“ в града.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лоша инфраструктура в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията