ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Неприятна новина за всички, които са решили да си купят имот на село
Автор: Екип Sofia24.bg 14:24 / 28.02.2023Коментари (6)156
©
Илюстративна снимка
Нараства интересът към селски имоти, а на пазара има много изгодни предложения.

Около Варна има прекрасни села, където на цена на тристаен апартамент може да се намери готова за настаняване къща с двор около 800 кв. м, казват брокери на имоти. Поради тази причина експертите очакват повишаване на цените на тези имоти в следващите три до пет години - от порядъка на два-три пъти, пише "Труд". 

Сделките със селски имоти нарастват тъй като все повече хора искат да имат дом далеч от големия град и по-близо до природата. В големите градове има повече магазини и културни мероприятия, има училища, детски градини и болници. Затова много хора не биха се отказали от основното си жилище в града, но искат да имат и къща на село. В резултат все повече купувачи се насочват към селските имоти, казват брокери.

Според експертите цените на качествените имоти и в градовете ще отчетат съществен ръст през следващите години. Пазарът е много активен, но все повече купувачи предпочитат да придобият завършен апартамент, а не имот в строеж.

Някои строителни предприемачи също ограничават продажбите “на зелено" защото при продажба на завършен имот могат да направят по-точна калкулация на направените разходи и съответно на цените. А наред с това могат да продадат напълно завършен апартамент на по-висока цена.

На пазара обаче не липсват и оферти за продажба на апартаменти на етап в строеж. За хора, които не бързат веднага да се пренесат в новия си дом, а например искат да инвестират парите си, покупката на имот “на зелено" е по-изгодна сделка.

Сред основните предизвикателства на пазара са различните очаквания спрямо цените на продавачи и купувачи, коментират брокери на имоти. Но за качествените имоти на пазарни цени бързо се намират купувачи. Желанието на хората да имат нов, по-просторен дом не е намаляло. Затова купувачите с финансови възможности бързо стигат до сделка.

Характерно за пазара е, че купувачите предпочитат да платят по-голяма част от цената със собствени средства и да ползват по-малко банково финансиране спрямо ситуацията преди година. Но тъй като цените на имотите нарастват и има все повече сделки с големи апартаменти, нарастват и размерите на ипотечните кредити.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.03.2023 г.
0
 
 
Ба мааму цял свят говори за спад всичките графики са пред колапс,нашите барбарони цени вдигали. рџ¤Ј Последни усилия на някои строител чрез манипулация да си набута скъпите имоти. Айде на апартаментите не останаха.
Aнонимен
на 03.03.2023 г.
0
 
 
Голям срив на цените в Германия малко по късно идва при нас както винаги
Aнонимен
на 02.03.2023 г.
0
 
 
Глупостите нямат край реклама не се спирката града панелки да паднеш комшиите чува живея в София преди 5 години купих от село къща спокойно мие немците да не ся тъпи нямат пари ли да си купят къща или хотел в св.власт а купуват кажи от селата така че махнете тъпата ви публикация и не лъжете народа те решават къде ще живеятясно
Aнонимен
на 02.03.2023 г.
0
 
 
То беше ясно отдавна,че ще се вдигнат цените и на селските имоти и там вече зависи и от други условия.Местоположението е най-важното.
Aнонимен
на 02.03.2023 г.
+1
 
 
Нещо приятно в тая държава има ли!? ...остана ли!?
+4
 
 
"..експертите очакват повишаване на цените.." Същите тези експерти са заинтересовани, чрез такива рекламни кампании цените на имотите да бъдат завишени. Да им е честито на кредитополучателите.
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Мигрантски натиск към България
Катастрофи в София
Стрелба в Москва
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията