ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Обмислят бонус, ако минем през всички профилактични прегледи
Автор: Екип Sofia24.bg 17:36 / 21.02.2024Коментари (1)759
©
Ако човек мине всички профилактични прегледи, които му се полагат в годината, в която навърши 46 години, може да получи финансов бонус. Това заяви доц. Антон Тонев, който е съветник на министъра на здравеопазването и специалист хирург-онколог. Идеята се обмисля, за да се насърчи профилактиката.

"Казвам 46 години, защото обикновено след 45-ата година се назначават повечето профилактични изследвания. И в момента, в който сме си направили тази задължителна профилактика, тогава бонусът да бъде финансов“, отбелязва лекарят.

Сума

Обмисля се това да бъде или твърда сума, която ние да получаваме в края на годината преди Коледа, или да бъде в рамките на една месечна наша здравна вноска, която да ни се връща година по-късно. Това са 100-200 лв. В момента личните лекари нямат достъп до профилактичните изследвания, които пациентите си правят по линия на доброволно или допълнително здравно осигуряване. Работим двете системи да си "говорят", уточни пред БНР доц. Тонев.

Обсъжда се идеята, след като човек мине през кабинета на личния си лекар и той оцени цялостния му риск, с негово разрешение да получаваме автоматични направления за определени профилактични прегледи. Лекарят пък ще получава резултатите от тях.

Условието за това автоматично направление е да сме инсталирали на телефона си модула за пациентското ни досие и личният лекар да е преценил, че нашият общ статус е ниско рисков. "Крайното решение е в нашите общопрактикуващи лекари, като най-важното е да разберем, че става дума само за случаи без никакви оплаквания. Когато имаме симптом и оплаквания, няма как да действаме с автоматизирани алгоритми“, отбелязва още доц. Тонев.

Съобщение

Възможно е от средата на годината електронното ни здравно досие да започне да изпраща напомнящи съобщения за посещение при джипито. За първоначалното инсталиране на този модул ще ни е необходим електронен подпис, но в момента се разработват и алтернативни системи от Информационно обслужване, които да направят по-лесни за използване всички тези електронни приложения. 

Ползата на това електронно приложение ще бъде първо да получаваме навременна информация какво можем да ползваме в конкретната календарна наша година като пациент, пише "Телеграф".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Какъв Цинизъм! Ще ти отказват Диагностика! А пък ще раздават Бонуси за профилктика! Долна Мръсна Измет! Свинщина! Долна Сган! Е...! Няма! Да Ви пикая в Устите!
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Столичен общински съвет 2024-2028г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията