ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Осъдиха Николай Бареков
Автор: Екип Sofia24.bg 16:40 / 09.06.2022Коментари (13)675
©
Бившият журналист, евродепутат и партиен лидер Николай Бареков е окончателно осъден да плати 30 000 лева за оклеветяването на бизнесмена и съиздател на "Икономедия" Иво Прокопиев, съобщава Mediapool. Отделно Бареков ще трябва да плати 4200 лева разноски по делото.

Искът срещу Бареков е подаден през 2017 година, докато той е евродепутат и участва активно в кампанията срещу Прокопиев, дирижирана от медиите на Делян Пеевски и подклаждана от действията на прокуратурата.

В различни сайтове е публикувано открито писмо на Николай Бареков, с което той обвинява Прокопиев, че "манипулира борсовата търговия".

Най-сериозното обвинение, за което е заведен съдебния иск срещу Бареков, е: "Вие и "Каолин" отровихте водата и разболяхте от рак с веществото арсен стотици жители на гр. Меличлери...вие сте голям циник, но явно имате голям политически чадър над себе си. Не се ли срамувате? Вие, едно от лицата на статуквото, ограбило българите, да правите антикорупционна партия за лично ползване?"

Пред съда Бареков се опитва да се оправдае, че неговото авторство на това отворено писмо било недоказано.

Софийският апелативен съд казва, че Бареков е направил твърдение за извършено престъпление, без да са представени доказателства за това. Върховният касационен съд не допуска преразглеждане на решението на втората инстанция.

В кориците на делото фигурира и сигналът на Бареков до прокуратурата срещу Прокопиев. Въпросният сигнал веднага е цитиран в близкия до Пеевски тогава сайт "Блиц". Там се говори за "група "Гнидите", която имала за цел избягване на данъчно облагане в особено големи размери, за което си е послужила с измами, борсови спекулации, злоупотреби с влияние и други забранени от закона способи". Доказателства пред съда не са представени.

През годините Николай Бареков се утвърди като удобен инструмент за изпълнение на всякакви поръчки срещу хора, неудобни на статуквото, олицетворявано от Пеевски, Борисов и главния прокурор. Зле скалъпените му кампании и сигнали винаги са получавали приоритетното внимание на прокуратурата, която винаги е започвала проверки и разследвания, съпроводени от съответните медийни акции, пише още Mediapool.

Иво Прокопиев не е единственият, който съди Бареков.

Бившият съветник на Бойко Борисов за борбата с корупцията и бивш лидер на РЗС Яне Янев успя да осъди Бареков за общо 15 000 лева по две отделни дела. Първото е за нанесена му обида от студиото на бТВ на 10 май 2014 година, където Бареков го е обявил за "петдесет килограма клоун" и "подлога на Бойко Борисов". Второ дело е заведено от Янев, защото бившият евродепутат го е нарекъл "малоумник" и "плазмодий в българската политика".

Николай Бареков е съден от братя Халваджиян, от Ангел Джамбазки и активиста на "Демократична България" Юри Катанов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 12.06.2022 г.
0
 
 
,, Само да те гепна, дънките щи цепна,, Кво очаквате от същество, пеещо подобни песнички. И как такъв индивид, стигна до Европарламента? Значи ли това, че всички там са като ники дудука? Май, да..
Aнонимен
на 11.06.2022 г.
Aнонимен
на 10.06.2022 г.
+2
 
 
Господарят на задкулисието Прокопиев не прощава!
0
 
 
Рядко просто и нагло парче е Барека. Типичен жълтур...
-1
 
 
Папагал скапан нека те съдят .Ти си едно жълто лайно.
+2
 
 
Нали го направихте евродепутат, к'во го мислите...
Aнонимен
на 09.06.2022 г.
0
 
 
Боклука Бареков осъден до кога ?Папагала скапан е за съд .
Aнонимен
на 09.06.2022 г.
+3
 
 
Този акъла му расте наобратно, едно време като бях на 20 и аз гледах да се показвам, че тренирам, ама вече на голям порастнал човек такова нещо е меко казано нелепо
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 09.06.2022 г.
+2
 
 
Какво се правиш на талибан бе, дудук?! И ти беше като сегашния прокси Копейкин, като Яне Янев, като Сидеров, като Симеонов, като Каракачанов - все руски мекерета, продали душите си за рубли!
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Реформи в БДЖ
Столичен общински съвет 2024-2028г.
Местни избори 2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията