ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Пет лесни начина за размразяване на течността на чистачките
Автор: Екип Sofia24.bg 11:38 / 30.01.2023Коментари (0)235
©
Течността в резервоара за измиване на стъклото може да замръзне поради натрупването на вода в него или поради факта, че сам е твърде разреден. Когато температурата спадне, натрупаната вода в резервоара замръзва. Ситуацията представлява опасност за помпата и за самия резервоар, тъй като те могат да се спукат поради разширяването на замръзналата вода. 

Обемът на леда е с около 10% по-голям от обема на водата, получена при размразяване на същия този лед. Ако разредената течност за измиване замръзне, има много по-малка опасност от повреда на резервоара и помпата, тъй като ледът ще бъде рохка маса. Все пак системата ще трябва да бъде размразена. Това може да стане по различни начини, пише automedia.bg.

1. Компресор за помпане на колела

В случай на леко замръзване, в резервоара може да се налее предварително загрят концентриран антифриз, разчетен за използване до -30 ° C. За да се ускори размразяването, в резервоара се спуска маркуч от компресора за помпане на колела. Входящият въздух ще образува мехурчета, за да помогне за смесването на течността и да увеличи преноса на топлина.

2. Сешоар

Препоръчително е да използвате домакински сешоар. В сравнение с индустриалния, той е по-безопасен за автомобилните части. Потокът от горещ въздух трябва да бъде насочен към гърлото на резервоара. В допълнение можете също да загреете страничната стена на резервоара.

3. Маркуч с ръчна помпа

С помощта на маркуч с ръчна помпа в резервоара се излива определено количество топъл антифриз. След няколко минути разтопената маса се изпомпва и се излива нова порция от същия антифриз. Процедурата се повтаря до пълното размразяване на резервоара.

4. Изгорели газове

Подобен подход може да се използва и за размразяване на спирачките. В случая имате нужда от обикновен градински маркуч, единият край на който е поставен върху изпускателната тръба, а другият е насочен към замръзналата част. По същия начин можете да насочите потока от топли отработени газове в разширителния резервоар.

5. Сваляне на резервоара за течност

Този подход може да се използва само при някои модели. След свалянето на резервоара за течности, той се загрява в домашни условия и след това се поставя обратно. При повечето съвременни автомобили обаче демонтирането му става бавно или е почти невъзможно, защото резервоарът е монтиран в специална ниша под предното стъкло. 

Ако резервоарът е монтиран в зоната, където крилото се среща с бронята, тогава би било по-целесъобразно да го размразите, без да го демонтирате. За да направите това, използвайте един от методите, описани по-горе. Е, ако резервоарът се демонтира лесно, най-лесният начин е да го свалите. Всичко зависи от конструктивните характеристики на вашата кола.

Тайната на шофьорите на камиони

Може би знаете, че с помощта на лампа с нажежаема жичка шофьорите на камиони размразяват дизеловото гориво в резервоарите за гориво. За да размразите резервоара, ще ви трябва крушка с мощност 21W и два проводника с дължина няколко метра. Лампата се поставя в резервоара, а проводниците се свързват директно към акумулатора. В този случай обаче размразяването ще бъде дълго и от съображения за безопасност процесът ще изисква постоянно наблюдение.

Как да размразите маркучите и дюзите за миене на предното стъкло

За да размразите дюзите, можете да прикрепите към тях найлонов плик с гореща вода. На достъпни места тръбите могат да бъдат леко смачкани с ръце и по този начин да се унищожи ледът вътре.

След като резервоарът се загрее и помпата може да работи, маркучите за миене на предното стъкло трябва да се промият с концентриран миещ препарат.


Още по темата: общо новини по темата: 511
21.01.2024 »
21.01.2024 »
21.01.2024 »
21.01.2024 »
06.01.2024 »
05.01.2024 »
предишна страница [ 1/86 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Катастрофи в София
Дете от Враца бе простреляно в главата
Катастрофи в България
Евровизия 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията