ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста
Автор: Неда Узунколева 13:33 / 18.04.2024Коментари (0)750
Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши Софийският апелативен съд, предаде репортер на "Фокус".

Делото за мярка на Петя Банкова и Стефан Димитров пред Софийски апелативен съд започна с двучасово закъснение. Причината е ново обвинение за принуда на Банкова. Съпругът на Банкова Делян Тенев също е част от защитния екип на обвиняемата.

Защитата на Стефан Димитров посочи, че "това дело по своята същност е извън пределите на правото, защото се вземат предвид не доказателства, а хипотези".

Според адвокатът на Димитров мярката за неотклонение "задържане под стража" е постановена под обществен и медиен натиск." Директорът на СДВР Любомир Николов също е разпитан. Според защитата неговите показания са тенденциозни и целят да уличат Димитров и Живко Коцев. "Пълен абсурд е свидетелят с тайна самоличност, наричан АС16", допълни той.

Свидетелят твърди, че е имало среща между Тенчо Тенев, Живко Коцев, директорът на "Вътрешна сигурност" Георги Георгиев и Стефан Димитров.

Димитров и Коцев пристигнали заедно, а на тази среща се търсели варианти да се дискредитира вътрешният министър и Живко Коцев да стане вътрешен министър", посочи адвокатът на Димитров.Това са показанията на тайния свидетел.

Защитата на Димитров нарече тези показания "глупости", целящи да придадат друг нюанс на делото. "Стана ясно, че има още един таен свидетел - АС15. Получаваме нови обвинения 5 минути преди делото. В болшинството от показанията тезите са само предположения", заяви защитата.

"Миналата седмица получих припадък. От ВМА искаха да ме приемат, аз отказах. Но продължава. Отслабнах 7 килограма. Изолиран съм, повръщам, вие ми се свят", така Димитров поиска по-лека мярка и допълни, че "винаги е съдействал на полицията и се надява "тази журналистическа мощ да бъде и такава, когато невиността ми бъде доказана и трябва да изчистя името си."

Адвокатът на Петя Банкова Аделина Натина посочи, че новите обвинения срещу Банкова създават "ненормална процесуална атмосфера". Според адвокат Натина няма доказателства за ОПГ. "Странно е, че по второто обвинение за принуда - голяма част от преместването на служители е било с цел "повишение", повечето са от Митница "Бургас".

Според Натина по това време резултатите на Митница "Бургас" са отлични, тогава също са хванати рекордни количества кокаин - около 170 кг. Банкова е обвинена и в злоупотреба с власт. "Банкова е имала право да извърши тези назначения", заяви защитата на Банкова и допълни, че Банкова е майка на две деца на 6 и 14 години, неосъждана е и не е обществено опасна.

"През цялата си кариера съм защитавала само държавния интерес, така ръководих Агенция "Митници", видно е и от резултатите. Не съм извършвала никакви престъпления. Дори в данъчната си декларация включвам, че давам апаратамент под наем. Ситуацията, в която се намирам е абсурдна", каза Петя Банкова в съда.

Прокуратурата посочи, че настоява за най-тежката мярка - "задържане под стража" и за двамата обвиняеми. Според обвинението има достатъчно доказателства за обосновано предположение за вина. Защитата попита "защо другият член на престъпната група - Живко Коцев е пуснат под гаранция?"


Още по темата: общо новини по темата: 107
30.04.2024 »
30.04.2024 »
30.04.2024 »
26.04.2024 »
25.04.2024 »
24.04.2024 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в София
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Серия от трусове в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията