ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Поредна секира: Плащаме тройна сметка за входа, ако правим ремонт?
Автор: Екип Sofia24.bg 10:06 / 07.07.2023Коментари (1)88
©
Общото събрание на входа само да решава как да се разпределят вноските за ремонт и управление. Това предвиждат промени в Закона за етажната собственост, внесени между първо и второ четене на законопроекта.

Този въпрос следва да се уреди от Общото събрание, а не да има общо правило, което на практика да не може да се съпостави към действителността в някои етажни собствености – например при сезонно обитаване, смесено предназначение и други, се посочва в мотивите към едни от внесените законопроекти.

В него са посочени три варианта за плащане на сметките на входа – поравно, според боря на собствениците, ползвателите и обитателите, независимо от етажа, на който живеят. Собственикът на необитаемо жилище пък да плаща разходите като за един обитател. В момента хората, живеещи на по-ниските етажи например плащат по-малко, защото не ползват асансьор.

Вторият вариант е сумата да се определя според процента идеални части на жилището от общите части на сградата – тоест хората, живеещи в по-големи жилища, независимо дали се обитава от един човек, да плащат повече. И третият вариант е по равно на всяко жилище, така пък сумата няма да зависи от това колко хора живеят в него.

Според друг от законопроектите дори се предвижда собственикът на имот, в който се извършват ремонтни дейности да заплаща разходите за поддръжка в трикратен размер, предаде Pariteni.bg.

Друго предложение е да отпадне текстът, даващ право при липса на кворум Общото събрание да се отлага с един час, и ако не е налице такъв, то да се смята за законно, независимо каква част от живущите са представени.

По този начин се създават предпоставки дори само един от собствениците да може да взема решения, свързани с етажната собственост, посочват депутатите, вносители на промените. Те предлагат да се намали нужният кворум за провеждане на общото събрание от 33% на 26% от идеалните части от общите на етажната собственост.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Какви ли не глупости ще чуем! Но нито едно справедливо! Това е портрета на Народното събрание Днес! Явно беззаконието е тяхната отправна точка! При толкова много противозаконни и противоконституционни текстове в редица закони и нормативни актове! Явно, без надлежен регламент със съответните варианти, без задължения, отговорност и наказания, нищо в тази държава няма да тръгне да върви!
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с президента на Иран
Скандал за реорганизацията на движението в центъра на София
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията