ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Президентът: Авиацията ни трябва да съчетава силните ни традиции с модерните технологии
Автор: Екип Sofia24.bg 19:12 / 18.01.2023Коментари (0)153
©
Държавният глава участва в откриването в Плевен на Изнесен комплекс за авиационно образование на ВВВУ "Георги Бенковски“

Потенциалът на развитие на българската авиация се състои в обединението на силните авиационни традиции с модерните технологии на бъдещето. Това заяви президентът Румен Радев на тържественото откриване в Плевен на сградата на Изнесения комплекс за авиационно образование (ИКАО) на Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

В приветствието си държавният глава заяви, че откриването на комплекса е важна стъпка в развитието на българската авиация и продължение на възстановената през 2020 г. историческа справедливост за функциониране на самостоятелно военновъздушно училище като център за авиационно образование. "Авиацията се превръща неизбежно в призвание за всеки, който свърже живота си с нея. Призвание, в което побеждават само личности с високи морални качества, готови за честта и любовта към България да поставят на заден план своя живот и благополучие. Точно такива личности се изграждат във Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски“, което съхранява авиационната култура, дух и традиции“, заяви държавният глава.

Президентът Радев открои всеотдайността на ръководството на Военновъздушното училище, на община Плевен и на редица институции, които са успели да издигнат ВВВУ "Георги Бенковски“ до водещо учебно заведение в системата на висшето военно образование само за три години след връщането на академичната му самостоятелност. Държавният глава посочи, че при подготовката на специалисти са въведени съвременни методи и форми на обучение, като Военновъздушното училище е изградило партньорства с редица висши учебни заведения и институции в страната и чужбина.

Развитието на Висшето военновъздушно училище изисква не само амбиция и всеотдайност, но и инвестиции и подкрепа за изграждане на съвременна учебно-материална база, посочи държавният глава. Румен Радев изрази увереност, че откриването на изнесения комплекс в Плевен ще привлече още повече млади хора и ще допринесе те да усвояват по-уверено сложните авиационни знания и умения.

Президентът Радев връчи свидетелствата за летателна правоспособност на полетен екипаж на първия випуск курсанти от специализация "Летец-пилот“. На ръководството, преподавателите, курсантите и студентите президентът пожела неизчерпаема енергия и с воля и вдъхновение да работят неотклонно за българската авиация и за бъдещето на България.

 

След тържествената церемония държавният глава разгледа новооткрития комплекс и се срещна с курсанти, студенти и ученици, с които обсъди предизвикателствата в авиационното образование.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Тежка катастрофа в столицата: Момче и момиче са загинали!
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията