ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Програма дава възможност на ученици да развиват свои умения, таланти и силни качества
Автор: Екип Sofia24.bg 14:11 / 28.06.2023Коментари (0)230
© Фокус
Това, което вълнува учениците, които се включват в нашата програма, е как да придобият качествата, от които имат нужда, за да станат по-добри в живота им след гимназията, да поставят цели и да знаят как да ги постигат, да могат да изберат кариерното си развитие в бъдеще, къде и какво да учат. Това каза Мила Атанасова, която е проектен лидер на ABLE Mentor, в предаването "Човекът на фокус“ на "Фокус“.

Програмата дава възможност на учениците да развият конкретни свои умения и таланти. "Ако имат идея за бизнес проект, ние ги свързваме с ментор, който да им помогне да направят първите стъпки. Силата на менторството се изразява в това да имаш един човек до себе си, който е минал по сходен път и може да ти предаде житейския и професионалния си опит, да ти даде насоки, да те подкрепя и да ти задава нужните въпроси така, че ти да откриеш кои са твоите силни качества и ценности, какво те води в живота и как да го постигаш“, обясни Мила Атанасова.

Най-често участниците в програмата искат да развият конкретни умения, да се ориентират кариерно и академично, да се научат как се структурира проект, да станат по-уверени, да говорят пред хора с повече смелост, допълни тя. "Немалка част от тях работят и по социални проекти, с които спомагат на дадена кауза, защото виждат нужда от това. Правят страхотни неща и с подкрепата на ментора за три месеца сбъдват някоя своя мечта или желание“, обясни тя.

Много често формалното образование не дава всичко необходимо, за да бъдем успешни в професията си, отбеляза Мила Атанасова. "Това, което на мен лично много ми липсваше в университета, беше отговор на въпроса защо ни преподават това, което ни преподават, и как после то би било приложимо в реалната среда. Имах късмета още в първите години на следването си да си намеря стаж и да попадна при един прекрасен човек, който отделяше много от личното си време, за да ми отговаря на тези въпроси и всъщност така да направя връзката между теорията и практиката“, разказа тя.

ABLE Mentor съществува от 2014 г. и до момента е работила в 12 града, в които е имало събития на живо. В момента такива се провеждат в София, Казанлък и Стара Загора. Провеждат се и онлайн събития с участници от цяла България, разказа Мила Атанасова.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията