ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Прокуратурата в отговор на Мирчев: Гешев е бил в отпуска по време на посещението си в САЩ
Автор: Екип Sofia24.bg 15:55 / 08.02.2023Коментари (1)233
©
Главният прокурор Иван Гешев е бил в отпуск по време на визитата си в САЩ, не е изразходвал средства от бюджета, това е казала Прокуратурата в отговор на въпрос на Ивайло Мирчев, информират от пресцентъра на "Демократична България".

Прокуратурата изпрати писмо до Ивайло Мирчев от "Демократична България", подписано от зам.-главния прокурор Красимира Филипова, в което го уведомява, че главният прокурор Иван Гешев е бил в отпуск при пътуването за т.нар. от пресцентъра му "участие в Националната молитвена закуска в САЩ".

Още в качеството си на народен представител Мирчев отправи запитване до Върховната касационна прокуратура с четири въпроса: по покана на кои конгресмени Гешев отива на събитието, кой плаща таксата за участието и с какви командировъчни пътува, кои го придружават.

"В периода от 30.01.2023 до 7.02.2023 г. включително Иван Стоименов Гешев - главен прокурор на Република България, е бил в отпуск. Посоченото от Вас посещение в САЩ не е финансирано със средства от бюджета на Прокуратурата на Република България", се казва в писмото на заместник-главния прокурор.

Частното посещение е поводът да се отказва допълнителна информация, въпреки че пресцентърът на прокуратурата обилно информираше за срещите му в САЩ.

"Иновативен е този подход на прокуратурата да запознава обществото какво ще прави главният прокурор по време на почивката си", коментира Ивайло Мирчев, напомняйки, че прокуратурата тържествено обяви заминаването на Гешев за “молитвената закуска" и отразяването не срещите му в САЩ на сайта си. Той обаче подчертава, че остава без отговор въпросът дали с него е бил командирован друг служител на прокуратурата и дали и той е бил в отпуск.

Посолството на САЩ и организаторите на мероприятието отрекоха да са канили главния прокурор на България на молитвената закуска. Самата молитвена закуска Гешев гледа от видеостена в друга помещение.

Истинският повод за визитата му се оказа участие във форума "Как да противодействаме на руската агресия в Украйна и зловредното влияние на Китай в Европа". Организаторите на събитието бяха конгресмените Пийт Сешънс и Робърт Адерхолд. Сешънс е прочут с опита си да попречи на санкциите на американското правителство срещу Русия и Иран, както и с лобистки срещи с венецуелския президент Николас Мадуро. Той дори е разследван в САЩ за финансиране от Москва, се казва в прессъобщението.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А какво стана с разследването на Ивайло Мирчев за разпространението на лъжефакти за българските служби?
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Лоша инфраструктура в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията