ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Радев: Аутомотив секторът навлиза в нова орбита, не само да проектира компоненти за колите, но и да се ангажира с развитието на софтуер
Автор: Екип Sofia24.bg 13:17 / 02.12.2022Коментари (0)234
© Sofia24.bg
Аутомотив секторът навлиза в нова орбита, не само да проектира компоненти за колите, но и да се ангажира с развитието на софтуер. Това каза президентът Румен Радев по време на  церемонията по откриването на нов изследователски и развоен център за Европа на водеща компания в автомобилната индустрия, предаде репортер на Sofia24.bg. 

"Искам да ви убедя, господин Хорохаши, че позиционирайки този център в София, вие сте направили правилният избор, защото именно тук той ще може да разгърне и трите стълба на вашата корпоративна философия. На първо място между Япония и България има дълбоки традиции и в икономиката, и в културното сътрудничество. Има и политическа воля на най-високо ниво нашите отношения да продължават да се развиват и да се задълбочават. Мога да го потвърдя от двете ми срещи с министър-председателя на Япония само за две години и тук в София, и в Япония“, каза той.

"Както вие вече сте се убедили, България е страна с традиции и големи успехи и в електрониката, и в електротехниката, напоследък и в аутомотив сектора. Именно аутомотив сектора е показател колко бързо може да разгръща своя потенциал нашата страна. Само преди десетилетия мнозина не вярваха, че изобщо може да съществува такъв сектор в икономиката в България. Днес той продължава да се развива бурно и дава над 12% от БВП на страната. Аз се радвам и искам да ви поздравя, че и с ваша помощ този сектор излиза на нова орбита. Не само да проектира електродвигатели и компоненти за колите, но и да се ангажира с развитието на софтуер“, обърна внимание президентът.

Радев е сигурен в успеха, защото тук има най-добрата комбинация и на инженери и IT специалисти. Той допълни, че е ключово сътрудничеството с Япония не само заради обема на търговско-икономическите отношения, но и заради сътрудничеството в областта на високите технологии, заради възможността да черпим опит от вас за нови перспективни модели на отношения между бизнес-институции и обществото. По думите му той се ангажира да следи и да подкрепя развитието на центъра. Президентът пожела успех на начинанието и допълни, че за българите няма невъзможни неща.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията