ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Радев: Ще предоставя всички условия да се сформира управленско мнозинство
Автор: Екип Sofia24.bg 20:21 / 06.10.2022Коментари (0)285
©
Президентът Румен Радев коментира, че следващата седмица ще обяви първото заседание на Народното събрание, предава НОВА. По думите му издигането на нови червени линии, и то след изборите, и търсенето на всевъзможни причини за отказ от коалиция издават страха на партиите да поемат отговорност за управлението през зимата.

"Аз ще се допитам до политическите партии, ще се съобразя изцяло с техните виждания. Изключително важно е те да намерят общия език. Ще предоставя всички условия по конституция, така че да има достатъчно време за диалог, за търсене на консенсус и да се сформира управленско мнозинство", каза още държавният глава.

Според Румен Радев изминалите избори не са успели да пречупят тенденцията за отчуждаване от партиите и от властта. "Този вот не даде възможност на никоя партия да управлява сама и не даде възможност за лесно формиране на коалиция. Това е ясен знак към партиите, че хората очакват диалог, разбирателство, разум и намиране на общи решения и интереси", категоричен е президентът.

По думите му България има нужда от работещ парламент и устойчиво редовно правителство. "Сега не е време за малодушие, не е време за тяснопартийни сметки. България има нужда от парламент. Върху него се крепи нашият конституционен модел на управление. Сега е време да се поеме отговорност и за политическа смелост", добави той.

Радев подчерта, че служебният кабинет оставя стабилна управленска основа и се обърна към партиите, които влизат в парламента. "Само за два месеца служебното правителство изгради една стабилна основа, от която следващият редовен кабинет би трябвало да може да преведе страната през зимата, без особено затруднение", допълни държавният глава.

Той отчете пускането на интерконектора и намалените цени на газа и горивата. И обяви за какво има готовност служебният кабинет, ако не се формира редовен. "Служебното правителство разработи мерки и много по-справедливи механизми за компенсации на потребителите за цените на тока и газа и ще ги внесе в парламента. Ще внесе и годишния бюджет", коментира още президентът.

По време на визитата си в Малта държавният глава постави акцент пред европейските лидери на тема "Шенген". "Ние и Румъния не можем повече да бъдем държани извън Шенгенското пространство, само заради това, че 11 години, след като сме покрили всички технически изисквания, някой непрекъснато си измисля някакви неписани критерии. От това губим всички", категоричен е той.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията