ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Ресторантите мамят клиентите си все повече!
Автор: Екип Sofia24.bg 17:43 / 18.03.2024Коментари (3)948
©
Все повече ресторанти у нас мамят клиентите! Те масово пробутват стара и некачествена храна на клиентите или удрят в грамажа. Ясно е, че кръчмарите пестят от продукти. Така те се стремят да ударят печалба от каквото могат и не искат да изхвърлят храна.

Тарикатлъците са започнали след ковид пандемията, но в момента продължават с пълна сила. Така се оплакват възмутени клиенти от цялата страна.

Дори скъпите ресторанти, които предполагаемо държат на реномето си, напоследък си позволяват да сервират остатъци от предишен ден и явно стара храна.

Масово се намаляват и порциите. Най-много се намалява грамажът на салатите и гарнитурите към основните ястия. Салатите, сервирани в повечето заведения са наполовина на съдържанието предлагано преди, споделят редовни клиенти.

Препълнените купички със зеленчук и добавки от сирене, кашкавал, пармезан и прошуто вече не са на мода. Особено по-скъпите добавки понякога почти липсват в порцията. Ако си поръчате "Овчарска салата" например, не разчитайте да видите нещо друго освен краставици и домати. Шунката, гъбите и яйцето ще са или няколко дребни парченца, или съвсем липсват.

"Все едно е дали ще поръчаш "Шопска" или "Овчарска", салатата на практика е една и съща", ядосват се клиентите.

Най-неприятната изненада за хората са обаче основните ястия с месо.

Мнозина се оплакват, че в скъпи заведения получават стара пържола, дори с неприятен аромат. И то за порция на цени между 25 и 30 лева. За да задушат неприятната миризма на старо месо, готвачите слагат безумно много подправки и така месото става почти невъзможно за ядене, оплакват се клиенти.

Ако пък поръчвате скара с гарнитура няма да намерите вече обилна добавка от картофки или лютеница. В чинията със скарата ви ще се мъдрят няколко дребни картофчета и лъжица доматено пюре, разказват клиентите.

Десертите също са с оскъден грамаж почти навсякъде.

Парчето торта вече се предлага почти прозрачно и по сладкарници, и по ресторанти, въпреки че струва 7-8 лева. А крем-карамелът и кремът "Брюле“, са почти на дъното на купичката.

Оплаквания валят и от грамажа на питиетата. Сервират се големи водки или ракии с "отрязан“ грамаж, а виното в чашата е под половината, пише "Уикенд".

Хората са категорични, че заведенията се опитват да печелят на гърба на хората. Но според тях те накрая ще изгубят постоянните си клиенти и оттам и печалбата си.

"Ако искаш да привлечеш и задържиш клиента, трябва да предлагаш вкусна и качествена храна и да не го удряш в порцията. Още повече че грамажът най-често е отбелязан в менюто", категорични са всички посетители.

Все едно се върнахме в соца, ядосват се разочаровани клиенти.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 22.03.2024 г.
0
 
 
Преди три дена в ресторант на хотел Балкан в Габрово ядох свинско със зеле,от което получих разстройство и натравяне от месото.Стара претоплена манджа,мошенници.Излезе ми 7 лв.отрова плюс четири дни болки и 50 лв.за лекарства.Няма да стъпя в заведение до живот.Преди две год.също в Габрово в заведение до реката се натровиха само от лъжица шкембе чорба.Хора,навсякъде лъжат и мамят...Не яжте на сатанистите храните!!!!
Aнонимен
на 22.03.2024 г.
0
 
 
През соца ядяхме на корем златна храна за стотинки
Aнонимен
на 21.03.2024 г.
0
 
 
7 лв.за неизвестна марка българска бира с цена на едро 1лв. в центъра на София,в бар без сервиране.
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Парламентарни избори 2024
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията