
ЗАРЕЖДАНЕ...
Ресторантьор: Когато започнем да правим следващите менюта, цените ще бъдат и в лев и в евро | ||||||
| ||||||
Поставихме задача на клиенти в заведение колко трябва им върне сервитьорът, ако рестото е в евро. "Давам 20 лева, салатата струва 12 лева, принципно курсът е на 1,95. И да ме затрудни - има винаги калкулатор на телефона, мога да си смятам всичко", коментира Пламен Косев, пише Bulgaria ON AIR. "Сигурно в най-малките, затънтените места, може и да имат някакъв проблем", на мнение е Пламен Джонов. В действителност голяма част от търговците на дребно у нас признават, че не са готови за въвеждането на еврото. "Голяма част от компаниите в момента казват, че няма да инвестират време и усилия, докато не видят, че трябва да го направя. Другата група компании са тези, които са някъде по пътя - сложили са задание към софтуерните си продукти и събират оферти, знаят какво трябва да направят и кога. Третата група са тези, които са готови", обясни заместник-председателят на Българската ритейл асоциация Аксиния Баева. Готови предимно са големите ресторантьори и хотелиери във Велико Търново, които казват, че заради големия брой чужди туристи, отдавна работят с евро. "Когато туристите нямат български левове, им вземаме еврата, връщаме им в левове, в евра. Това нещо ще го преживеем, не е чак толкова страшно. Нашите цени, дори когато започнем да правим следващите менюта, ще бъдат в двете валути - в лев и в евро", уточни ресторантьорът Петър Стефанов. В туристическия бранш и в част от услугите увещават, че няма да повишават цените, тъй като продуктите им ще са непродаваеми. |
Още по темата: | общо новини по темата: 1002 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/167 ] следващата страница |
За контакти:
тел.: 0700 45 024
novini@sofia24.bg