ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Румен Радев: От изключителна важност е бизнесът да работи съвместно с местната власт
Автор: Екип Sofia24.bg 21:27 / 30.03.2023Коментари (0)373
© Фокус
Българската агенция за инвестиции (БАИ) към Министерството на иновациите и растежа (МИР) организира едно от най-значимите за българската икономика събития – наградите "Инвеститор на годината" за 2022 г. Конкурсът се провежда за седемнадесети път и има за цел да отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани у нас през изминалата година. 

Номинирани за участие в тазгодишното издание на конкурса бяха над 50 компании от всички сфери.

"От изключителна важност е съвместната работа на бизнеса и местната власт". Това каза президентът при връчването на наградата  в категория “ Инвестиция на годината", спечелена “Алкомет ад" с инвестиция от 27 млн. лева и 75 нови места, предава  "Фокус".

Сред номинираните бяха още Теклас България ЕАД с инвестиция във Враца с 12 млн. лева и 45 нови места, както и “ Е-Велокс ЕООД “ с инвестиция в Пловдив от над 50 млн. лева и 300 нови места.

"Тези отличия са признание не само за вашия успех, принос към развитието на българската държава и общество, не само с вложените финансови средства и нови работни места, но и решаване на проблема с регионалните дисбаланси. Чуждите инвестиции са по-ценни дори от финансовите вложения с новите перспективни модели на производство и на отношения между държавата и бизнеса, заздравяват нашите отношения със страните, от които идват, внасят нови технологии, които нашата страна не може да си позволи да разработи“, допълни още Радев.

За победителите, взели голямата награда, той каза:

“Алкомет ме връща точно една седмица назад когато с европейските лидери до късно приемахме два нови акта много важни за бъдещето на ес – за нулеви вредни емисии и критични суровини, те все едно са писани за предприятия като Алкомет, предстои много дълбока трансформация на единния пазар и голяма възможност за бг да заемем позиции имаме почти всички важни суровини имаме и базата на производство."

Церемонията по награждаване започна с награждаване на победителите от двете нови категории на БАИ - категория “ Будител" и категория “Национална кауза".

На събитието присъстваха голяма част от Съвета на Министрите, сред които и Министърът на образованието - Димитър Здравков, Министърът на транспорта -  Илин Димитров, Министърът на труда и социалната политика - Лазар Лазаров, Министърът на икономиката и индустрията - Никола Стоянов, Министърът на Димитър Стоянов, Министърът на здравеопазването - Асен Меджидиев както и представители на местната власт, дипломатическият корпус, бизнес и работодателски организации, двустранните търговско-индустриални камари и др.

Сред  журито бяха Богдан Богданов, вицепрезидента на КВСБ, Добри Митев, Кирил Вълчев, Георги Стоев и още други.

Номинирани за Кристален плакет “Инвестиции в иновативен бизнес" бяха "Интуитив Сърджикъл България“ ЕООД с инвестиция в Пловдив от 80 млн. лева и 100 нови работни места.

Следващите номинирани бяха "Кей Би Си глобал сървисис" с 13 млн. лева и 400 нови места. инвестициите са във Варна и София.

Роберт бош, са третите в номинирани в категорията, инвестирали в София с 6 млн лева и брой нови работни места-100, Компанията спечели и в категория “Инвестиции в човешки капитал".

Наградата спечелиха “Интуитив сърджикал", която бе връчена от Министър Александър Пулев.

Кристален плакет за “Община в България с най-много инвестиции" получи община Бургас с инвестиции от 490 млн. лева само- за 2022 година, като са разкрити най много нови работни места 1000, най-вече в сферата на медицината. Тази награда бе връчена от Илин Димитров, министър на туризма.

Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев, който е принципал на Българската агенция за инвестиции, отличи победителя в категория "Инвестиция в иновативен бизнес".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията