ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Сашо Диков: БНТ се превърна в сметище, Кошлуков трябва да лежи в затвора
Автор: Екип Sofia24.bg 09:32 / 02.06.2022Коментари (0)713
©
"Не живея с излишни илюзии, смятам, че това е обречено начинание. Но да вземем предвид, че когато представяш фалшив документ трябва да бъдеш осъден от 3 до 5 години. Имам предвид американският възпитаник Емил Кошлуков (бел. ред. генералният директор на БНТ). Това коментира журналистът Сашо Диков в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич" относно надпреварата за генерален директор на БНТ, в която той участва.

"Председателят на парламентарната комисия по култура и медии Тошко Йорданов с едно писмо доказа, че Кошлуков е представил фалшив документ за професионалния си стаж. През 2017г., когато се кандидатираше, тогава не му стигаха 5 месеца стаж. Член 308 от НК казва, че този, който е изготвил документ с невярно съдържание, трябва да лежи в затвора от до 3 или 5 години. Този, който ползва такъв документ, също подлежи на санкции. Имам предвид американския възпитаник Емил Кошлуков. Тошко Йорданов с едно писъмце до съответните органи доказа, че той е представил фалшив документ при първото си кандидатстване за генерален директор пред 2017 година. Тогава не му стигаха 5 месеца стаж на ръководна длъжност, за да може да се кандидатира. Тогава отиде в телевизия "Алфа“, разбра се с Волен Сидеров и му дадоха този документ. 

"Аз не участвам в един и същи конкурс с Емил Кошлуков и Коко Каменаров. Аз участвам в конкурса за генерален директор на БНТ, а те участват в конкурса за "генерален слагач на властта". Те го спечелиха и със слагането доведоха тази национална телевизия до този печален резултат", коментира Диков.

"Новият състав на СЕМ рискува да стане още в началото за смях. БНТ има нужда от скалпел, а не от сложни думи, платформи, социални мрежи, но преди това трябва да има ясна, голяма, честна журналистика, защото този слугинаж на Кошлуков е прекален", допълни журналистът.

"Никой генерален директор в БНТ не е влизал там с ясната цел да прави реформи. Да, ще има недоволни. Но БНТ се превърна в сметище", коментира Диков.

Като генерален директор г-н Кошлуков е престъпник спрямо българската общественост и публика“, отсече Диков.

Журналисти с дългогодишен стаж в БНТ настояват настоящият генерален директор на обществената телевизия Емил Кошлуков да не бъде допускан до изслушване в течащия в момента конкурс за нов шеф на медията. Мандатът на Кошлуков изтича на 5 юли, но той се включи в започнатия от Съвета за електронни медии (СЕМ) конкурс за поста.

Журналистите, обединени като борд на "Да върнем БНТ на обществото", са дългогодишният спортен журналист и бивш изпълнителен продуцент в БНТ Камен Алипиев, дългогодишният журналист, водещ и автор на предаването "Нощни птици" Искра Ангелова, бившият автор и водещ на "Вяра и общество" Горан Благоев, бившият водещ на бизнес предаване по БНТ Марио Гаврилов, бившият ръководител на направление "Програмно осигуряване" на БНТ Камелия Дончева, бившият главен продуцент на "Вътрешни продукции" в БНТ Роберт Ковачев и бившият главен продуцент на филмова студия "Екран" Боряна Пунчева. Всеки от тях има над 20 години стаж в обществената телевизия.

"Хората, които сме подписали това писмо, не сме действали от позицията на отмъстителност. Откакто Кошлуков превзе БНТ, сме се опитвали да бъде обективни. Всички журналисти, които стоят зад подписката са уволнени от Кошлуков само аз напуснах по собствено желание или по-скоро бях принуден да напусна и да намеря поле за изява в Евроком. Евроком е опозиционен център. Ние се позоваваме на досегашния имидж на Емил Кошлуков. В крайна сметка СЕМ имаше тези правомощия, можеше да се поинтересува от професионалния стаж на Кошлуков", каза Горан Благоев.


Още по темата: общо новини по темата: 3086
04.10.2022 »
30.09.2022 »
24.09.2022 »
21.09.2022 »
14.08.2022 »
18.07.2022 »
предишна страница [ 1/515 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията