ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Симеон Ставрев: Фандъкова знаеше за незаконното шествие още миналата седмица, но не посмя да го спре
Автор: Росица Лаханова 14:13 / 09.05.2023Коментари (0)228
©
Столичният кмет знаеше за незаконното шествие още миналата седмица, но не посмя да го спре. Целият полицейски ресурс в София е зает с опазването на незаконно шествие, вместо да се ангажира с войната по пътищата, това е позицията на Симеон Ставрев от ДБ по повод спирането на шествиято на т.нар. "Безсмъртен полк".

Решението на столичния кмет Йорданка Фандъкова да забрани все пак провелото се шествие на Безсмъртния полк е пиар в последния момент, тъй като кметът на столицата е знаела за шествието още миналата седмица, но не е посмяла да го спре, смята Ставрев, който е член на СОС.

"Йорданка Фандъкова е министър на вътрешните работи на София и има на разположение цялата общинска полиция. Днес целият полицейски ресурс в града е зает с опазването на незаконно шествие, вместо да се ангажира с войната по пътищата след поредните инциденти, случили се през последните дни", заяви Симеон Ставрев.

Ставрев напомни, че на същото шествие миналата година са се развявали съветски знамена, портрети на Путин, Рамзан Кадиров и символът Z, изписван върху ракетите, с които Кремъл бомбардира жилищни блокове и убива цивилни в Украйна. Общинарят подчерта, че Путин и Кадиров са военни престъпници и масови убийци, отговорни за отвличането на 16 000 украински деца в Русия.

"Шествието пречи на 16 000 украински деца, които режимът на Путин е депортирал от Украйна в Русия. Толкова са децата в Стара Загора. Представете си - идва Путин и закарва децата на Стара Загора в Краснодар", очерта аналогията Ставрев.

Общинският съветник призова кметицата и колегите си в СОС да се заемат със сериозните проблеми в града, вместо да блокират целия трафик и да отцепват жълтите павета. Той посочи за NOVA, че вече е изпратил второ поредно искане до Йорданка Фандъкова да събере всички общински съветници, представители на СДВР и администрацията, за да обсъдят как да приключат войната по пътищата. Според него камерите на Столична община в града могат да бъдат настроени така, че да подават автоматична информация до МВР и нарушителите по пътищата да бъдат адекватно санкционирани.

"Ако г-жа Фандъкова и ГЕРБ наистина искат да решат тези проблеми, нека най-после прочетат писмото, което съм им изпратил още през октомври 2022-а и изготвеният План за пътна безопасност да влезе в приложение", заключи Ставрев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лоша инфраструктура в София
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
Северна и Южна Корея
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията